Čajkovský prehovoril o zákaze v repre! Ružičku do Spartaka som presvedčil ja

Hokejový obranca Michal Čajkovský (32) prehovoril o živote v Rusku, zmenách v slovenskej reprezentácii i o príchode Adama Ružičku do ...

Hokejový obranca Michal Čajkovský (32) prehovoril o živote v Rusku, zmenách v slovenskej reprezentácii i o príchode Adama Ružičku do Spartaka Moskva.

Fotogaléria

Bronzový medailista z Pekingu, ktorý už hral v Rusku za Jekaterinburg, Dinamo Moskva a Sibir Novosibirsk, pôsobí v KHL od roku 2016. Vtedy tam zamieril ešte z českej Sparty Praha.

Tento rok pred letom podpísal so Spartakom Moskva novú dvojročnú zmluvu. „V Spartaku mám množstvo priateľov. Zišli sa tu skvelí chlapci, tréneri aj ďalší zamestnanci klubu. Je to veľký mančaft s bohatou históriou a tradíciami. Som rád, že som tu. Nie každému sa na Slovensku páči, že hrám v KHL. Stretávam sa aj s nenávistnými prejavmi voči mne. Sú ale aj takí, ktorí moju voľbu chápu a správajú sa ku mne pekne,“ zhodnotil Čajkovský v júni pre ruské médiá.

V repre sa veci zmenili

Tridsaťdvaročný obranca v najnovšom rozhovore pre sport24.ru prehovoril aj tom, prečo sa neobjavil v reprezentačnom mužstve počas olympijskej kvalifikácii. Od februára 2022, kedy Rusko vojensky napadlo Ukrajinu, vedenie hokejového zväzu prvýkrát umožnilo hráčom z KHL reprezentovať. „Rozhodol som sa, že bude lepšie zostať tu a pripraviť sa na sezónu. Bolo to tesne pred začiatkom sezóny, tak to bolo lepšie,“ prezradil Michal, ktorý ale neobjasnil, či ho v budúcnosti uvidíme v národnom tíme.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk