Ohrozený štart Haalanda na Tehelnom poli! Weiss v generálke na City reval na hráčov

Celé Slovensko a najmä jeho hlavné mesto žijú v týchto dňoch v očakávaní veľkého futbalového sviatku.

Celé Slovensko a najmä jeho hlavné mesto žijú v týchto dňoch v očakávaní veľkého futbalového sviatku.

Fotogaléria

Španielsky kouč od roku 2016 vyhral s tímom šesťkrát anglickú ligu, dvakrát Pohár FA, štyrikrát EFL Cup, trikrát Community Shield a na medzinárodnej scéne sa okrem "ušatej trofeje" tešil z triumfu v Superpohári UEFA a na MS klubov. V sobotu sa prvýkrát v sezóne PL nepresadil nórsky kanonier Erling Haaland, ktorý v predchádzajúcich piatich ligových dueloch nastrieľal 10 gólov. Proti Newcastlu ho viackrát zasiahli do oblasti achilovky a jeho zdravotný stav podrobne sledujú lekári, pričom nad jeho štartom visí otáznik.

V začínajúcej sa sezóne odohrali Guardiolovi zverenci celkovo deväť súťažných zápasov, šesťkrát vyhrali a trikrát remizovali so skóre 17:8. Trhová hodnota hráčskeho kádra "Citizens" je podľa špecializovaného portálu Transfermarkt 1,2 miliardy eur oproti 29 miliónom eur, koľko stojí celý A-tím Slovana.

Slovenský šampión mal o niekoľko hodín viac času na oddych ako jeho anglický súper. Duel v Michalovciach si predohral a po piatkovom víťazstve 4:2 si udržal jednobodový náskok na čele tabuľky pred MŠK Žilina.

Na východ republiky sa výprava "belasých" presunula letecky, pred duelom so City sa snažili ušetriť sily. "Samozrejme, všetci to máme v hlavách. To sa nedá vymazať, rovnako ako únava. V zápase v Michalovciach som po prvom polčase zvýšil hlas, lebo sme to neboli my. Ja však hráčov aj chápem, tiež som hral futbal a viem, čo môžem čakať. Musel som ich motivovať. Všetci to máme v hlavách. Príde k nám obrovská kvalita, na ktorú sa tešíme. Je to spoločne s Realom Madrid jeden z najlepších tímov sveta. To, čo my máme v lige, kvalitu a držanie lopty, bude teraz určite na ich strane. My musíme byť odvážni a kvalitní vzadu," uviedol kormidelník Slovana Vladimír Weiss, ktorý bude skladať zostavu bez zraneného Juraja Kucku.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk