Hrbatý o výkonoch Šramkovej a našom tenise: Mám strach, že nás predbehne Turecko!

Teší sa z výkonov Rebeccy Šramkovej (27), ale na druhej strane bije na poplach! Reč je o bývalom skvelom tenistovi Dominikovi Hrbatom ...
  • Zdroj: TASR

Teší sa z výkonov Rebeccy Šramkovej (27), ale na druhej strane bije na poplach! Reč je o bývalom skvelom tenistovi Dominikovi Hrbatom (46), ktorý v rozhovore pre Nový Čas zhodnotil je posledné skvelé výsledky a vyjadril sa aj k tomu, prečo tento šport za posledné roky vo svetovom rankingu upadá.

Dokonca sa obáva, že nás môže už čoskoro predbehnúť Turecko...

FOTOGALÉRIA: Hrbatý o výkonoch Šramkovej a našom tenise

Čo vravíte na skvelé výkony tenistky Šramkovej, ktorá pred pár dňami vyhrala svoj prvý turnaj vo dvojhre na okruhu WTA v Thajsku a teraz odohrala aj skvelé podujatie v Pekingu, kde vypadla v 3. kole?

Musím povedať, že je to krásny úspech, čo dosiahla Rebecca na turnaji v Thajsku a aké skvelé výkony podávala aj teraz naposledy v Číne. Mať takú sériu, akú teraz má, je úžasné, to sa podarí možno raz-dvakrát za kariéru po sebe. Ona sa vždy prezentovala takým mužským tenisovým prejavom, a to nie je naozaj pre ženu jednoduché. Je to totiž fyzicky dosť náročné. Chcem jej touto cestou na diaľku pogratulovať k tomu, čo dosiahla.

Čomu to pripisujete, že teraz výkonnostne ožila?

Ona mala v minulosti viaceré zdravotné problémy a bola často zranená. Určite dospela aj vekovo i mentálne. Kombinácia týchto faktorov prispela k tomu, že momentálne predvádza také výborné výkony, ktoré má natrénované.

Šramková figuruje v onlajn vydaní svetového rebríčka na 61. mieste, čo je jej nové kariérové maximum.
Potrápila aj španielsku hviezdu: Šramková vyletí k TOP 50 Zobraziť článok

Práve jej skvelé výkony ju vyšvihli do prvej stovky ženského rebríčka, dokonca atakuje prvú 50-ku. Ale je to asi slabá náplasť v momentálnej našej situácii, keď medzi mužmi a ženami máme v top 100 jediného zástupcu…

Presne tak! Keby Rebecca neuhrala finále v Thajsku, tak v prvej 100-ke nemáme ani jedného slovenského tenistu. Ten trend pokračuje a je stále horší a horší. Ja som asi pred štyrmi rokmi poskytol na sociálnej sieti tabuľku, ako slovenský tenis upadá a tenisový zväz má následne vysmial, že to nie je také zlé, ako to vyzerá. Boli tam grafy od roku 1993, ako sa znižuje počet našich hráčov v prvej stovke. Treba sa len pozrieť k susedom do Čiech. Ich počet hráčov pribúda a u nás klesá.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk