Hrbatý o výkonoch Šramkovej a našom tenise: Mám strach, že nás predbehne Turecko!

Teší sa z výkonov Rebeccy Šramkovej (27), ale na druhej strane bije na poplach! Reč je o bývalom skvelom tenistovi Dominikovi Hrbatom ...
  • Zdroj: TASR

Teší sa z výkonov Rebeccy Šramkovej (27), ale na druhej strane bije na poplach! Reč je o bývalom skvelom tenistovi Dominikovi Hrbatom (46), ktorý v rozhovore pre Nový Čas zhodnotil je posledné skvelé výsledky a vyjadril sa aj k tomu, prečo tento šport za posledné roky vo svetovom rankingu upadá.

Je nejaká nádej v juniorskom tenise?

Čo sa týka juniorov a ich výsledkov, tak je to tragédia. Snáď Renáta Jamrichová má tie predpoklady, ale tiež má ešte ďalekú cestu. Mali sme už v minulosti svetovú juniorskú jednotku i hráčov v prvej desiatke, čo aj vyhrali grandslamové turnaje, ale prechod do seniorského tenisu nezvládli a nedostali sa do top 100. Je to náročné, je to o hlave.

Francúzska tenistka Caroline Garciová.
Hviezdna tenistka si dáva nečakanú pauzu: Trpím depresiami! Zobraziť článok

V čom to je?

Máme síce dve krásne tenisové centrá v Bratislave i v Košiciach, ale chýba nám tenisová základňa. Aj tých, čo máme, tak som nedávno zistil, že idú študovať do Ameriky. Tenis na Slovensku nesmeruje dopredu.

Takže máte obavy?

Áno. Poviem to trošku tvrdo, ale dostávame sa na úroveň Turecka, keď som tam pred rokmi začínal trénovať. Možno nás aj v blízkej budúcnosti predbehnú. Je to síce smutné, ale je to tak. Pokiaľ zväz neurobí zmeny, čo sa týka vývoja mládeže, hoci oni hovoria, že to je na kluboch, s čím sa nestotožňujem, tak ťažko niekoho vychováme.

Skvelá séria v poslednej dobe

Naša hráčka Rebecca Šramková neuspela v nedeľu v 3. kole dvojhry na turnaji WTA 1000 v Pekingu. V boji o osemfinále podľahla Paule Badosovej zo Španielska dvakrát 5:7, pričom v druhom sete mala dva setbaly. Slovenka má napriek prehre za sebou najúspešnejšie obdobie svojej kariéry. V priebehu dvoch týždňov postúpila do finále v tuniskom Monastire a následne získala svoj premiérový titul na okruhu WTA, keď triumfovala na podujatí v thajskom Hua Hin. Od 10. septembra zvíťazila v 13-tich z 15 zápasov.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk