Tragické obdobie pre svet cyklistiky: Náhla smrť ďalšieho mladého talentu († 24)

Temné dni! Cyklistický svet sa ani nestihol spamätať z piatkového úmrtia švajčiarskej reprezentantky Muriel Furrerovej († 18) a už prišla ...
  • Zdroj: Instagram/@teamknwu

Temné dni! Cyklistický svet sa ani nestihol spamätať z piatkového úmrtia švajčiarskej reprezentantky Muriel Furrerovej († 18) a už prišla ďalšia smutná rana. Zo zatiaľ neznámych príčin zomrel ďalší veľký talent Holanďan Bas van Belle († 24).

Švajčiarska cyklistka Muriel Furrerová
Obrovská tragédia: Zomrela Chladoňovej súperka († 18) Zobraziť článok

Čierne dni cyklistiky. Krátko po tom, čo na svetovom šampionáte v Zürichu po vážnej nehode zomrela spomínaná Furrerová, prišla z Holandska ďalšia tragická správa.

Tamojší cyklistický zväz KNWU na sociálnych sieťach smútočne oznámil, že v piatok odišiel na druhý svet 24-ročný cyklista Bas van Belle. O príčine jeho smrti zatiaľ nie sú žiadne informácie. Podľa organizácie bolo úmrtie nečakané.

„KNWU sa s veľkou ľútosťou a smútkom dozvedela o nečakanej smrti Basa van Belleho. Smútime nad jeho stratou, Bas zanecháva vo svete cyklistiky veľké prázdno. V myšlienkach sme s jeho rodinou – najmä s jeho rodičmi a súrodencami Lisou a Loe – s jeho priateľmi a všetkými, ktorí Basa poznali. Budeme si ho pamätať ako srdečného a priateľského človeka a talentovaného cyklistu,“ píše sa v oficiálnom vyhlásení.

Ilustračná fotografia.
Svet cyklistiky v slzách: Zomrel špičkový bývalý víťaz Vuelta a Espaňa a trojnásobný majster sveta († 85) Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk