Potrápila aj španielsku hviezdu: Šramková vyletí k TOP 50

Slovenská tenistka Rebecca Šramková neuspela v 3. kole dvojhry na turnaji WTA 1000 v Pekingu. V boji o osemfinále podľahla Paule Badosovej ...
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenská tenistka Rebecca Šramková neuspela v 3. kole dvojhry na turnaji WTA 1000 v Pekingu. V boji o osemfinále podľahla Paule Badosovej zo Španielska dvakrát 5:7.

FOTOGALÉRIA: Rebecca Šramková

Dvadsaťsedemročná Slovenka má napriek prehre za sebou najúspešnejšie obdobie svojej kariéry. V priebehu dvoch týždňov postúpila do finále v tuniskom Monastire a následne získala svoj premiérový titul na okruhu WTA, keď triumfovala na podujatí v thajskom Hua Hin. Od 10. septembra zvíťazila v 13 zo 14 zápasov, neuspela len vo finále v Monastire s Britkou Sonay Kartalovou.

Šramková figuruje v onlajn vydaní svetového rebríčka na 61. mieste, čo je jej nové kariérové maximum.
Nezastaviteľná Šramková: Po obrovskom boji zaskočila ruskú favoritku Zobraziť článok

Rebecca Šramková po úspešnom účinkovaní na prestížnom turnaji v Pekingu znova vylepší svoje kariérne rebríčkové maximum. V aktuálnom WTA live rankingu slovenskej tenistke patrí 52. miesto, atakuje tak už TOP 50 svetového poradia, čo je obrovský úspech a posun vpred. Za účasť v treťom kole si pripísala 65 bodov a odmenu v hodnote 53-tisíc eur.

dvojhra -3. kolo:
Paula Badosová (Šp.-15) - Rebecca ŠRAMKOVÁ (SR) 7:5, 7:5, Magdalena Frechová (Poľ.-23) - Diana Šnajderová (Rus.-12) 0:6, 6:3, 6:4.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk