Saganov stratový biznis: Z toho mínusu sa zatočí hlava!

Na bicykli bol šampiónom, v podnikaní mu to zatiaľ až tak dobre nejde. Biznis Petra Sagana zatiaľ neprináša vytúžené ovocie, práve naopak! ...
  • Zdroj: getty images

Na bicykli bol šampiónom, v podnikaní mu to zatiaľ až tak dobre nejde. Biznis Petra Sagana zatiaľ neprináša vytúžené ovocie, práve naopak! Vykazuje obrovské straty, z toho čísla sa doslova zatočí hlava.

FOTOGALÉRIA: Peter Sagan

Keď Peter Sagan pred niekoľkými rokmi investoval ťažké milióny do luxusného rezortu v rodnej Žiline, očakával, že na športovom dôchodku mu tento projekt bude pekne vynášať. Zatiaľ je však opak pravdou! Saganov biznis je v červených číslach a za posledné roky mu priniesol akurát obrovské finančné straty.

Sagan, ktorý počas aktívnej cyklistickej kariéry zarobil odhadom 50 miliónov eur, kúpil pred ôsmimi rokmi nedokončenú stavbu za 1,5 milióna eur. Hoci ho mnohí odrádzali od tejto investície, postavil si hlavu a projekt dokončil. 34-ročný bývalý hviezdny cyklista z nedokončenej stavby spravil luxusný rezort. Špičkové jedlo, wellness, posilňovňa... Už na recepcii hostí víta podobizeň Sagana. Na dne bazénu sú vyobrazené zas jeho iniciálky.

Dobitá Slovenka išla v nepriaznivom počasí aj cez mŕtvoly, len aby sa dostala na pódium.
Chladoňová išla na MS cez KRV: Prečo som bronz vybojovala celá dobitá?! Zobraziť článok

Biznis, ktorý zveril Peter Sagan do rúk bratov Juraja a Milana, ale neprekvitá. Rezort bol pre verejnosť otvorený vlani v lete, vytúžené výsledky sa ale zatiaľ nedostavili. Za minulý rok vykázal stratu 16-tisíc eur. "Ich strata sa stupňuje a od čiastky 32 523 eur z roku 2019 sa dostala až do straty 363 208 eur za rok 2023. Len za posledných päť rokov tak dosiahla celkovej straty 990-tisíc eur," informuje portál šport24.sk. Z tej čiastky sa doslova zatočí hlava!

Trojnásobný majster sveta a rekordný sedemnásobný víťaz zeleného trička na Tour de France určite dúfa, že sa jeho biznis konečne dostane do zelených čísel a jeho obrovská investícia sa napokon vyplatí. Pretože zatiaľ len ráta obrovské finančné straty.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk