Sen o NHL sa rozplynul: Po škrtoch v kempoch končia dvaja Slováci

Sen o NHL sa im rozplynul, aspoň nateraz. Ďalší dvaja slovenskí hokejisti skončili v kempoch tímov zámorskej profiligy.

Sen o NHL sa im rozplynul, aspoň nateraz. Ďalší dvaja slovenskí hokejisti skončili v kempoch tímov zámorskej profiligy.

Fotogaléria

Štart novej sezóny v NHL už klope na dvere a tímy formujú svoje súpisky. Poslednými škrtmi neprešli dvaja slovenskí hokejisti. V kempoch končí obranca Samuel Kňažko z Columbusu a útočník Filip Mešár z Montrealu. Obaja boli preradení k farmárskym tímom. Kňažko sa bude pripravovať s Clevelandom a Mešár s Lavalom. Slováci by mali odštartovať sezónu v zámorskej AHL a na svoju šancu zahrať si v NHL budú musieť čakať.

Z predsezónnych kempov NHL už vypadlo celkovo päť slovenských hokejistov. Pred Kňažkom s Mešárom to boli obranca Viliam Kmec (Vegas), útočníci Martin Mišiak (Chicago) a Juraj Pekarčík (St.Louis). Dvadsaťdvaročný Kňažko pomohol v lete slovenskej reprezentácii vybojovať v kvalifikácii olympijskú miestenku. Za Cleveland Monsters v AHL odohral uplynulé dve sezóny. V tej prvej nazbieral 21 bodov v 50 zápasoch a v uplynulej mal na konte dvanásť bodov v 44 dueloch.

Juraj Slafkovský v bitke s Marshallom Rifaiom
Slafkovský sa pobil: Súperovi spôsobil tržnú ranu, ten ho zložil jednou ranou! Zobraziť článok

Filip Mešár sa po dvoch sezónach v drese tímu Kitchener Rangers v juniorskej OHL posunie k mužom. Mal by mať stabilnú pozíciu v tíme Laval Rocket v AHL. Podľa viacerých zámorských expertov mu tento posun môže výrazne pomôcť, nakoľko bude mať možnosť hrať s lepšími hráčmi, ktorí dokážu lepšie využívať jeho myšlienky a prihrávky.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk