Hodnota Slovana raketovo stúpa: Cena jednej z opôr vystrelila takmer 3-násobne!

Slovan Bratislava hrá premiérovo v hlavnej súťaži Ligy majstrov a pozitívne sa to odrazilo aj na hodnote hráčov a kádra. Hodnota jednej ...

Slovan Bratislava hrá premiérovo v hlavnej súťaži Ligy majstrov a pozitívne sa to odrazilo aj na hodnote hráčov a kádra. Hodnota jednej z opôr belasých vystrelila takmer trojnásobne!

Fotogaléria

ŠK Slovan Bratislava dosiahol obrovský úspech premiérovým postupom do hlavnej súťaže prestížnej Ligy majstrov. Obrovský zážitok pre hráčov, realizačný tím, vedenie a fanúšikov, zažiť belasý klub v zápasoch proti gigantom ako Manchester City, AC Miláno, Atlético Madrid či Bayern Mníchov. Úspešné ťaženie belasých sa ale odrazilo aj na ekonomickej stránke. Slovenský majster získal bonus 18,62 mil. eur za postup do hlavnej súťaže Ligy majstrov.

Rozhodca Dohál Slovanistom nepriamo pomohol k výhre.
Weissa zachránil pred vylúčením: Arbiter, ktorý Slovanu pomohol k výhre, dostal trest Zobraziť článok

Najväčším skokanom brankár Takáč

Ale na hodnote stúpajú aj hráči a celkovo káder Slovana. Špecializovaný portál Transfermarkt štvrťročne aktualizuje hodnotu hráčov a tímov. Pri poslednom vydaní mal Slovan hodnotu okolo 24 miliónov eur, no a v tom aktuálnom je hodnota kádra belasých už 28,78 mil. eur. Najdrahším hráčom slovenskej ligy je 19-ročný talent Slovana Nino Marcelli s hodnotou 4 milióny eur. Jeho hodnota stúpla oproti poslednému hodnoteniu o pol milióna eur.

Najväčším skokanom v tomto smere je ale brankár Slovana Dominik Takáč. Ten prišiel v lete z konkurenčného tímu Spartak Trnava, ale okamžite sa ukázal ako kľúčový prvok pri úspešnom ťažení belasých v Lige majstrov. Predviedol niekoľko skvelých zákrokov a viackrát podržal Slovan. V poslednom hodnotení Transfermarketu mal hodnotu 800-tisíc eur, teraz je to takmer trojnásobne viac - 2 milióny eur. Solídne nabral na hodnote aj útočník Dávid Strelec, ktorého hodnota stúpla o 700-tisíc eur na 3,5 mil. eur.

Hráči Slovana Bratislava majú skvelú príležitosť na hlavnej scéne futbalovej Európy "predať sa". V zápasoch proti európskym gigantom sa v prípade kvalitných výkonov môžu postarať o významné zvýšenie svojej hodnoty.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk