Obranca Slovana už má s Haalandom skúsenosti: Ako sa mu hralo proti hviezde Manchestru City?

Futbalový Slovan Bratislava čaká v utorok druhý zápas v prestížnej Lige majstrov, keď na Tehelnom poli privíta hviezdny Manchester City. ...
  • Zdroj: TASR

Futbalový Slovan Bratislava čaká v utorok druhý zápas v prestížnej Lige majstrov, keď na Tehelnom poli privíta hviezdny Manchester City. Anglický veľkoklub príde do nášho hlavného mesta aj s kanonierom Erlingom Haalandom (24), ktorý vie každej obrane narobiť veľké problémy. Tomu už v minulosti čelil zadák Matúš Vojtko (23). Ako si na to spomína?

FOTOGALÉRIA: Matúš Vojtko

Nórsky futbalista nepríde na Slovensko prvýkrát. Pred tromi rokmi totiž nastúpil na priateľský zápas za nórsku U21 proti rovesníkom spod Tatier. Na výhre 2:0 sa vtedy podieľal jedným gólom. Zahral si proti nemu teda aj spomínaný obranca „belasých" Matúš Vojtko. Na vzájomne stretnutie dodnes nezabudol.

 „Vtedy sme o ňom až tak nevedeli a nepočuli. Aspoň ja osobne. Pamätám si ale na to, že Peťo Pokorný, ktorý vtedy pôsobil v Rakúsku nás upozornil na to, že si ho máme všímať, pretože to je veľký talent. Hlavne, že je veľmi rýchly a silný. Pred zápasom som tomu veľmi nechcel veriť, ale keď sme stáli vedľa seba v tuneli, tak som pochopil. Chlapec mal 195 centimetrov a ramená široké ako dvere. Následne, keď sa rozbehol, tak to bolo niečo. Už vtedy mal neskutočné parametre,“ vyhlásil pre Šport24.sk talentovaný Slovanista.

Futbalisti Liverpoolu sú novým lídrom anglickej Premier League.
Liverpool na čele preskočil Manchester City, Chelsea spasil štvorgólový Palmer Zobraziť článok

Mladý obranca sa s ostrostrelcom stretol taktiež v priamom súboji. „Na jednu vec, ktorá je spojená s ním, sa ťažko zabúda. Pri rohu som ho mal brániť a veľmi sa mi to nepodarilo, pretože sme z toho aj dostali gól. Lopta išla na prvú žrď, on si ma odstrčil, lopta prepadla za nás a následne sa odrazila k nemu a dal z päťky do prázdnej brány. Čiže aj takto si ho pamätám, keď som proti nemu hral,“ prezradil s úsmevom.

Čo by preto podľa obrancu Slovana, ktorý je členom širšieho kádra úradujúceho slovenského majstra, mohlo na Haalanda platiť?. „Videli sme viacero príkladov, že sa mu jednoducho treba dostať pod kožu. Minulú sezónu ho stopéri Realu Madrid neustále otravovali a nenechali ho dýchať. Rüdiger s ním dokonca išiel až k autovej čiare, a to na neho môže platiť. Treba ho rozhodiť, pretože on, keď sa dostane do pohody a dá ešte aj gól, tak je veľmi náročné ho zastaviť,“ objasnil 23-ročný futbalista na záver.

Argentínsky brankár Emiliano Martínez.
Už im došla trpezlivosť: FIFA nekompromisne potrestala správanie argentínskeho brankára Zobraziť článok

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk