Už im došla trpezlivosť: FIFA nekompromisne potrestala správanie argentínskeho brankára

Za svoje nevhodné správanie bude pykať! Argentínskemu brankárovi Emilianovi Martínezovi (32) udelila disciplinárna komisia FIFA trest ...
  • Zdroj: Northfoto

Za svoje nevhodné správanie bude pykať! Argentínskemu brankárovi Emilianovi Martínezovi (32) udelila disciplinárna komisia FIFA trest na dva zápasy. S rozhodnutím však rázne nesúhlasí Argentinská fotbalová asociácia (AFA).

FOTOGALÉRIA: Emiliano Martínez

Martínez bude pykať za správanie v posledných dvoch reprezentačných zápasoch. Najskôr skúsený brankár po výhre nad Čile 3:0 previedol obscénne gesto, keď si trofej pre víťaza Copa América strčil medzi nohy a zopakoval tak oslavu z finále svetového šampionátu v Katare. Následne pri prehre Argentíny s Kolumbiou 1:2 mal gólman Aston Villy úmyselne vraziť do kamery.

Z toho dôvodu Disciplinárna komisia FIFA Emiliana Martíneza potrestala stopkou na dva duely. Argentínska jednotka teda príde o dve kvalifikačné stretnutia na majstrovstvá sveta, a to proti Venezuele 10. októbra a Bolívii 15. októbra.

„Je potrebné poznamenať, že Argentínska futbalová asociácia vyjadruje svoj absolútny nesúhlas s rozhodnutím prijatým Disciplinárnou komisiou FIFA," uviedla AFA v oficiálnom vyhlásení.

Futbalisti Manchestru City v generálke na Slovan Bratislava remizovali s Newcastlom Martina Dúbravku.
Manchester City v generálke na Slovan zaváhal: Dúbravka len na lavičke náhradníkov Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk