Hviezdna tenistka si dáva nečakanú pauzu: Trpím depresiami!

Ďalej to už nejde! K takémuto záveru došla bývalá svetová štyrka ženského rebríčka Caroline Garciová (33). Skúsená Francúzka predčasne ...
  • Zdroj: Northfoto

Ďalej to už nejde! K takémuto záveru došla bývalá svetová štyrka ženského rebríčka Caroline Garciová (33). Skúsená Francúzka predčasne ukončila sezónu. Oznámila to na sociálnej sieti X a ako dôvod uviedla zdravotné aj psychické problémy. Nie je na tom vôbec dobre.

FOTOGALÉRIA: Caroline Garciová

Semifinalistka US Open z roku 2022 v tejto sezóne nenaplnila vysoké očakávania. Na žiadnom zo štyroch grandslamov neprešla cez druhé kolo. Nuž, nemohli za to len zdravotné problémy. 

„Potrebujem reštart. Je to neustále dookola, tenis sa nezastaví. Musím si zobrať voľno, opäť sa vidieť s mojimi najbližšími a začať dýchať bez neustáleho tlaku,“ napísala v úvode svojho srdcervúceho príspevku a pokračovala: „Trápia ma problémy s ramenom. Dúfala som, že to bude dobré, ale nie je. Potrebujem viac času, aby som sa poriadne uzdravila.“

V Hua Hine získala svoj prvý titul na okruhu WTA.
Životná forma Šramkovej graduje! Na prestížnom turnaji vyškolila favoritku Zobraziť článok

Garciová odohrala svoj posledný duel pred dvomi týždňami v mexickej Guadalajare, kde v semifinále podľahla Poľke Frechovej. Na sociálnej sieti dokonca odhalila ďalšie detaily.

„Som vyčerpaná. Trpím úzkosťami, záchvatmi paniky a bojujem so slzami pred a po zápasoch. Trápi ma, že prichádzam o chvíle s rodinou a nemám miesto, ktoré by som mohla nazývať reálnym domovom," uviedla aktuálne 36. hráčka ženského rebríčka.

V kariére dosiahla na zisk dvoch grandslamových titulov v štvorhre a 11 singlových trofejí. Zomleli ju však vysoké očakávania. „Vytvorila som si na seba veľký tlak. Nestala som sa svetovou jednotkou, nevyhrala grandslam v dvojhre a nemám ani medailu z olympiády. Vyčítam si to,“ priznala otvorene a na záver doplnila: „Napriek tomu všetkému tenis stále milujem, len si musím oddýchnuť. Dať se dokopy fyzicky aj psychicky. Na chvíľu odchádzam, ale verím, že sa uvidíme v Austrálii."

Tenistka Belinda Benčičová kočíkuje svoju dcérku Bellu.
Olympijská víťazka Benčičová: Toto je môj termín návratu na kurty... Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk