Manchester City v generálke na Slovan zaváhal: Dúbravka len na lavičke náhradníkov

Futbalisti Manchestru City remizovali v sobotňajšom dueli 6. kola Premier League na ihrisku Newcastlu United 1:1. Duel bol pre úradujúceho ...
  • Zdroj: TASR/AP

Futbalisti Manchestru City remizovali v sobotňajšom dueli 6. kola Premier League na ihrisku Newcastlu United 1:1. Duel bol pre úradujúceho anglického majstra generálkou na utorkový zápas Ligy majstrov, v ktorom sa predstaví na pôde Slovana Bratislava. Slovenský brankár Martin Dúbravka sedel na domácej lavičke, chytal opäť Nick Pope.

FOTOGALÉRIA: Premier League: Manchester City - Newcastle United

Hostia nastúpili už bez španielskeho stredopoliara Rodriho, ktorý pre zranenie predného skríženého väzu v tejto sezóne dohral. „Citizens" sa ujali vedenia v 35. minúte. Jack Grealish našiel v šestnástke nabiehajúceho Joška Gvardiola, ktorý oklamal Dana Burna a pravačkou k žrdi otvoril skóre. Domácim sa podarilo vyrovnať po zmene strán. Anthonyho Gordona zastavil nedovolene Ederson a samotný faulovaný hráč premenil nariadený pokutový kop, keď poslal brankára do opačnej strany. Hostia v závere zavreli súpera pred jeho šestnástkou a v tretej minúte nadstaveného času mohli strhnúť víťazstvo na svoju stranu, ale Pope predviedol skvelý zákrok proti Bernardovi Silvovi.

Zverenci Pepa Guardiolu tak po sérii štyroch víťazstiev uhrali v lige druhú remízou za sebou. So 14 bodmi zostávajú na čele tabuľky o dva body pred Liverpoolom a Aston Villou, tí však majú svoje zápasy 6. kola ešte pred sebou. „Straky" figurovali v neúplnej tabuľke s 11 bodmi na 5. mieste.

Premier League - 6. kolo:

Newcastle United - Manchester City 1:1 (0:1)
Góly:
58. Gordon (z 11 m) - 35. Gvardiol

/M. Dúbravka (Newcastle) sedel na lavičke náhradníkov/

Juraj Kucka a Peter Pekarík počas tréningu reprezentácie
Juraj Kucka začal po operácii kolena boj s časom: Vráti sa na derby?! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk