Nehráš doma, reprezentovať nebudeš: Slovenský hokej prichádza o ďalší talent, bude hrať za Česko!

A je to tu opäť! Slovenský hokej prichádza o ďalší veľký talent, ktorý bude reprezentovať Česko. Ide o najproduktívnejšieho hráča vo ...
  • Zdroj: juniorlukko.fi

A je to tu opäť! Slovenský hokej prichádza o ďalší veľký talent, ktorý bude reprezentovať Česko. Ide o najproduktívnejšieho hráča vo fínskej lige do 16 rokov.

A je to tu znova! Slovenský hokej prichádza o ďalší obrovský talent. Začiatkom leta sa k českej hokejovej reprezentácii do 18 rokov rozhodol pripojiť Vladimír Dravecký mladší. A teraz sa po jeho stopách vydal aj 15-ročný Sebastian Taliga, ktorý bude reprezentovať Česko v tíme do 16 rokov. Pritom ide o obrovský talent, ktorý je v súčasnosti najproduktívnejším hráčom fínskej ligy do 16 rokov. Taliga v šiestich zápasoch strelil deväť gólov a nazbieral 17 bodov.

Slovenský útočník v službách Montrealu Juraj Slafkovský (vľavo).
Útočník Michaloviec spomína na stret so Slafkovským: Keď nám strelil hetrik, želal som si len jediné! Zobraziť článok

Nehráš na Slovensku, dvere do repre máš zavreté

"Slovensko si môže škrtnúť ďalšieho mladého hráča s potenciálom raz nastupovať za národný tím dospelých," píše český portál iSport.cz. "Slovensko nepozýva do reprezentácie mladých hráčov z cudziny, čo nasmerovalo premýšľanie hráča a jeho rodiny do Česka. Slovenský zväz žiadny oficiálny dokument, že nestojí o mladých hráčov z cudziny nevydal. Len skrátka prestal od výberu do 16 rokov nominovať talentovaných borcov, ktorí sa rozhodli zlepšovať mimo Slovensko. Dáva tým určitý odkaz do vlastného hnutia, nech všetci zostanú doma, inak smerom k národnému tímu majú dvere zavreté," dodáva český web.

Na tento prístup ale slovenský hokej môže v budúcnosti nepekne doplatiť. Prišiel už o Vladimíra Draveckého mladšieho, teraz prichádza aj o Sebastiana Taligu. Hráčov s obrovským potenciálom smerom do budúcnosti. Obaja môžu dosahovať úspechy v drese českého národného tímu. Taliga vyrastal v Třinci a Plzni, v Česku prežil väčšinu svojho života, vyštudoval tu základnú školu.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk