Nehráš doma, reprezentovať nebudeš: Slovenský hokej prichádza o ďalší talent, bude hrať za Česko!

A je to tu opäť! Slovenský hokej prichádza o ďalší veľký talent, ktorý bude reprezentovať Česko. Ide o najproduktívnejšieho hráča vo ...
  • Zdroj: juniorlukko.fi

A je to tu opäť! Slovenský hokej prichádza o ďalší veľký talent, ktorý bude reprezentovať Česko. Ide o najproduktívnejšieho hráča vo fínskej lige do 16 rokov.

"Pôvodne sme si hovorili, že sa Bebo narodil na Slovensku, tak bude hrať tam. Ale keď sme pochopili, aký prístup k hráčom je, že pokiaľ nehráte na Slovensku, nesmiete do reprezentácie? Nikto s nami nehovoril. Tak sme sa rozhodli pre inú cestu a bude môcť reprezentovať Českú republiku," hovoril pre iSport.cz otec útočníka Michal Taliga, bývalý akcionár hokejového klubu v Martine.

Jakub Voráček si myslí, že Vladimír Dravecký ml. bude za 5 rokov top obrancom v českom národnom tíme.
Voráček sa vyjadril ku kauze Dravecký ml.: Na Slovensko poslal uštipačnú poznámku! Zobraziť článok

Taligovci nie sú urazení ani nič podobné. Jednoducho zobrali veci také, aké sú a rozhodli sa pre cestu, ktorá bude pre talentovaného Sebastiana najlepšia. Aktuálne už beží žiadosť o vydanie českého občianstva pre Sebastiana. "Chápem pravidlo, na Slovensku cielia na to, aby hráči videli víziu, že keď sú doma, pôjdu do reprezentácie," dodáva Michal Taliga.

Faktom zostáva, že hokejové Slovensko nemá toľko talentov, aby s nimi mohlo doslova mrhať. Pre nezmyselné pravidlá zatvárať dvere mladíkom, ktorí sa rozhodli rozvíjať v zahraničí... Odháňame si obrovské talenty, posilňujeme konkurenciu. A napokon Juraj Slafkovský vyrastal vo Fínsku, Dalibor Dvorský vyrastal vo Švédsku a v rokoch 2022 a 2023 z nich boli výbery v TOP 10 draftu NHL. Vo Švédsku hokejovo vyrastá aj Luka Radivojevič, prospekt pre prvé kolo 2025.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk