Nečakané priznanie rozhodcu: Bizarná dohoda s Messim, ktorá mu zachránila finále Copa América!

Čilský rozhodca Carlos Chandía po 17 rokoch prišiel so šokujúcim priznaním! Uzavrel bizarnú dohodu s argentínskym útočníkom Lionelom ...
  • Zdroj: SITA/AP

Čilský rozhodca Carlos Chandía po 17 rokoch prišiel so šokujúcim priznaním! Uzavrel bizarnú dohodu s argentínskym útočníkom Lionelom Messim. Neudelil mu jasnú žltú kartu a zachránil tak Messimu účasť vo finále Copa América.

FOTOGALÉRIA: Lionel Messi

Čilský rozhodca Carlos Chandía svojím priznaním šokoval futbalový svet! Na Copa América 2007 neudelil v závere semifinále jasnú žltú kartu hviezdnemu argentínskemu útočníkovi Lionelovi Messim, ktorý by kvôli tomu prišiel o možnosť štartu vo finálovom zápase. Dôvodom bola bizarná dohoda, ktorú rozhodca s Messim uzavrel. Svoj kontroverzný verdikt vymenil za Messiho dres, no sám napokon prišiel o možnosť pískať finálový zápas.

Argentínsky futbalista Lionel Messi.
Veľký návrat domov? Messi možno neukončí kariéru v Miami Zobraziť článok

Messiho omilostil výmenou za dres

"Incident s Lionelom Messim ma stál šancu rozhodovať Copa América. Jedna žltá karta ho delila od toho, aby vynechal finále turnaja, ktorý sa hral vo Venezuele,“ spomínal bývalý rozhodca a v súčasnosti politik Carlos Chandía v rozhovore pre ESPN. "Lionela Messiho delila jediná žltá karta od vylúčenia a do konca zápasu ostávali 3 minúty nadstaveného času. Argentína vyhrávala nad Mexikom 3:0 a Messi z ničoho nič zastavil loptu rukou. V strede ihriska, nebola to žiadna šanca, z ktorej by mohol mexický tím skórovať," spomínal na inkriminovaný moment Chandía.

"Povedal som mu: Dobre, toto by mala byť žltá karta, ale bude ťa to stáť dres. A žltú kartu som mu neukázal, pretože do konca zápasu zostávali už len dve a pol minúty a bolo 3:0. Zabránilo by mu to hrať vo finále Copa América 2007. Tá žltá karta však nakoniec znamenala, že finále Copa América 2007 vo Venezuele som nemohol rozhodovať ja,“ pokračoval bývalý chilský rozhodca. "Messi si chcel dres vyzliecť a odovzdať mi ho ešte priamo na ihrisku. Povedal som mu, že ‚nie, nie, nie. Počkám na teba v šatni’. Prišiel s dresom do kabíny a nechal mi ho tam. Nepamätám si, či mal vtedy na sebe číslo 18,“ dodal.

Argentínsky futbalista Lionel Messi.
Rozprávkový návrat Messiho: Gólová šou po dvojmesačnej pauze! Zobraziť článok

Messi napokon mohol nastúpiť vo finále Copa América 2007, napriek tomu však jeho Argentína prehrala s úhlavným rivalom Brazíliou rozdielom triedy 0:3. Lionel Messi si však toto sklamanie dokázal vynahradiť. V lete vyhral s Argentínou Copa América druhýkrát v rade a na majstrovstvách sveta 2022 v Katare sa s Albicelestes tešil zo sladkého triumfu.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk