Útočník Michaloviec spomína na stret so Slafkovským: Keď nám strelil hetrik, želal som si len jediné!

Útočník Dukly Michalovce Patrik Gabriel spomínal na súboje s Jurajom Slafkovským vo fínskej juniorke. Po Slafkovského hetriku si už želal ...
  • Zdroj: SITA/AP

Útočník Dukly Michalovce Patrik Gabriel spomínal na súboje s Jurajom Slafkovským vo fínskej juniorke. Po Slafkovského hetriku si už želal len jediné...

FOTOGALÉRIA: Juraj Slafkovský

Slovenský hokejový útočník Patrik Gabriel sa pred štartom aktuálnej sezóny rozhodol po štyroch rokoch pre návrat z Fínska na Slovensko. Pôsobí v extralige v drese Dukly Michalovce. V rozhovore pre Športweb si zaspomínal na vzájomné súboje s krajanom Jurajom Slafkovským počas spoločného pôsobenia vo fínskej juniorke.

"Juraja som poznal už z mládežníckych výberov HMS Select. Dá sa povedať, že sa poznáme od detstva. V juniorke sme si proti sebe zahrali. Spomínam si na jeden zápas, kedy nám dal hetrik. Vtedy som si hovoril, aby nedal gól, keď som bol na ľade. Bolo ťažké ho brániť a hrať na neho osobnú obranu," spomínal Gabriel, ktorý v úvodných štyroch extraligových zápasoch strelil jeden gól.

Kanadská tínedžerka sa do Juraja doslova zbláznila.
Za Slafkovským sa ide potrhať ĎALŠIA mladá Kanaďanka: Neuveríte, čo kvôli nemu spravila! Zobraziť článok

Od tých čias sa toho veľa zmenilo. Zo Slafkovského sa stala celková jednotka draftu NHL. Nastupuje v prvom útoku Montrealu Canadiens, za sebou má sezónu s 20 gólmi a 50 bodmi. Začiatkom leta podpísal osemročný kontrakt v hodnote 60,8 mil. dolárov a stáva sa hviezdou zámorskej NHL. "Vedel som, že je fakt dobrý. Vtedy ale nikto netipoval, že bude jednotka, keďže z prvého miesta si obvykle tímy vyberali Kanaďanov alebo Američanov. Spolu so Šimonom Nemcom či Filipom Mešárom a ďalšími chlapcami vytvorili veľmi silný ročník," poznamenal útočník Michaloviec.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk