WADA to nenechá len tak: Sinnerov prípad ženie pred Športový arbitrážny súd, hrozí mu dvojročná stopka

Svetová antidopingová agentúra (WADA) podala odvolanie na Športový arbitrážny súd (CAS) v prípade lídra svetového rebríčka Jannika Sinnera ...
  • Zdroj: Northfoto

Svetová antidopingová agentúra (WADA) podala odvolanie na Športový arbitrážny súd (CAS) v prípade lídra svetového rebríčka Jannika Sinnera a žiada, aby taliansky tenista dostal ročný alebo dvojročný dištanc.

FOTOGALÉRIA: Jannik Sinner

Dvadsaťtriročný Sinner mal v marci dvakrát pozitívny test na anabolický steroid, Medzinárodná agentúra pre tenisovú integritu (ITIA) ho však v auguste zbavila obvinení a vyhlásila ho za nevinného. Akceptovala hráčovo vysvetlenie, že zakázaný clostebol sa do jeho tela dostal pomocou masážneho spreja, ktorý použil jeden z členov jeho tímu.

Srbský tenista Novak Djokovič prekvapujúco stroskotal na US Open v 3. kole
Tenisová legenda otvorene prehovorila: Djokovič? To je jeho koniec Zobraziť článok

WADA Sinnerovo vysvetlenie nestačí. "Zastávame názor, že nález 'bez zavinenia alebo nedbanlivosti' nie je v súlade s platnými pravidlami. Žiadame o zákaz činnosti v období od jedného do dvoch rokov. Nesnažíme sa o odobratie akýchkoľvek výsledkov, okrem tých, ktoré už nariadil súd prvého stupňa," citovala z vyhlásenia orgánu agentúra AFP.

Po pozitívnom teste prišiel Talian o body a prémie, ktoré získal na turnaji ATP Masters 1000 v kalifornskom Indian Wells. Sinner v tejto sezóne získal titul vo dvojhre na grandslamoch Australian Open i US Open.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk