Chladoňová išla na MS cez KRV: Prečo som bronz vybojovala celá dobitá?!

Odhodlanie šampióna! Slovenský cyklistický multitalent Viktória Chladoňová (17) vo štvrtok predviedla, prečo sa jej prezýva Sagan v sukni.

Odhodlanie šampióna! Slovenský cyklistický multitalent Viktória Chladoňová (17) vo štvrtok predviedla, prečo sa jej prezýva "Sagan v sukni".

Fotogaléria

Na cestných pretekoch juniorských MS ukázala nezlomnú bojovnosť a odhodlanie, ktoré si získalo obdiv fanúšikov po celom svete. Cieľová rovina ju však videla nielen unavenú, ale aj zakrvavenú. Čo sa vlastne stalo?

Táto ikonická foto obletela celý svet.
Dievča z ikonickej fotky so Saganom dnes súperí s Chladoňovou: Aha, čo z nej vyrástlo! Zobraziť článok

Chladoňová sama vysvetlila dramatické okolnosti pretekov po príchode do cieľa, v ktorom jej len o milimetre unikla strieborná medaila: „Hneď po štarte to bolo veľmi hektické. Baby sa tam na seba tlačili a vlastne na nejakom štvrtom kilometri som spadla. Nebolo to ale nič vážne a snažila som sa dotiahnuť naspäť do balíka,“ povedala Viky bez akýchkoľvek výhovoriek.

Nezastavil ju pád, ani krv – namiesto toho sa postavila, naskočila na bicykel a pokračovala v boji. Jej odhodlanie bolo zjavné, keď v druhom stúpaní začala tlačiť na pedále ešte viac: „Chcela som byť čo najviac vpredu a už v druhom stúpaní sa vytvorila skupina. V závere sme potom zostali už len tri a spolu sme to viac-menej dotiahli až do cieľovej roviny, kde sme sa pobili o pódium.“

Chladoňová, stále iba študentka gymnázia v Trenčíne, opäť potvrdila, že je viac než len nádejná cyklistka – je to bojovníčka, ktorá sa nikdy nevzdáva! Jej výkon nezostal nepovšimnutý, fanúšikovia a športoví komentátori po celom svete jej prejavujú uznanie za neuveriteľnú vytrvalosť a odhodlanie ísť cez bolesť a zranenia. Mladá talentovaná Slovenka však opäť potvrdila skvelú formu v prebiehajúcej sezóne.

Na ceste si v polovici septembra vybojovala v individuálnej časovke bronz na európskom šampionáte v Limburgu, v závere augusta sa tešila zo zlata na MS v horskej cyklistike v disciplíne cross country, na začiatku kalendárneho roka získala aj bronz na svetovom šampionáte v cyklokrose. Za svoje výkony si v úvode septembra vyslúžila trojročnú zmluvu s profesionálnym holandským tímom Visma-Lease a Bike.

Kanadská tínedžerka sa do Juraja doslova zbláznila.
Za Slafkovským sa ide potrhať ĎALŠIA mladá Kanaďanka: Neuveríte, čo kvôli nemu spravila! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk