Prekonajú Petrohrad i Montreal: V Pardubiciach má vyrásť najväčšia hokejová hala na svete!

Bude najväčšia na svete? Plánovaná nová hokejová aréna v Pardubiciach by mala mať kapacitu až 22 296 divákov. Pred necelým rokom hovoril ...
  • Zdroj: X/Jan Hrabal

Bude najväčšia na svete? Plánovaná nová hokejová aréna v Pardubiciach by mala mať kapacitu až 22 296 divákov. Pred necelým rokom hovoril majiteľ HC Dynamo Pardubice Petr Dědek o kapacite „iba“ 15-tisíc divákov.

Vlani v decembri uvádzal investíciu okolo 8 miliárd českých korún. Televízny reportér a námestník primátora Pardubíc Jan Hrabal zverejnil na sieti X plánovanú podobu arény. Jej kapacita je cez 22-tisíc divákov, čo by znamenalo, že Pardubice by prekonali v súčasnosti najväčšiu halu na svete, ktorou je aréne v Petrohrade s kapacitou 21 542 divákov. Česi by sa dokonca mohli pochváliť, že majú väčšiu halu ako je Bell Centre v Montreale. Tam majú kapacitu 21 273 divákov. Treťou najväčšou arénou je Amalie Arena v Tampe (20 500).

Takto by mal vyzerať nový športový stánok v Nitre
Nitra sníva o novej aréne: Ako by mohla vyzerať hala za 60 miliónov eur? Zobraziť článok

„Je to pôsobivý projekt a termín je ambiciózny. Takže držíme palce,“ povedal pri prezentácii zástupca mesta Pardubice Vít Ulrych. Podľa portálu sport.cz počíta Dědek s tým, že v aréne sa ročne uskutoční okolo 100 podujatí, pričom na koncerty by mohlo prísť až 26-tisíc divákov. Hala by mala byť dokončená v auguste 2027.

Jiří a Lucie sa vedia svoj sexuálny život užívať aj po rokoch.
Šlégrova manželka prezradila recept na dobrý sex: Máme doma kúzelnú vecičku! Zobraziť článok

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk