S Petrom Pekaríkom sa sťahuje do Žiliny aj manželka Lujza: Náš domov je Berlín

Peter Pekarík (37) sa vrátil po 15 rokoch do MŠK Žilina, keď sa s rodným klubom dohodol na zmluve do konca januára.

Peter Pekarík (37) sa vrátil po 15 rokoch do MŠK Žilina, keď sa s rodným klubom dohodol na zmluve do konca januára.

Fotogaléria

Po letnom konci v Herthe Berlín bol Pekarík až doteraz bez klubu. Spájali sa s ním viaceré možnosti, no vyhral návrat pod Dubeň. „Žilina mala veľký záujem a boli k nám veľmi dobrí a ústretoví, veľmi sa snažili a ocenili, že sme prišli,“ opísala pre Šport24.sk Lujza, prečo sa s manželom rozhodli vrátiť na Slovensko. Nebude to však trvalé, keďže si zvykli na život v Berlíne, kde majú aj svoje aktivity.

Detaily dohody

Zo Slovenska odišli pred rokmi, za ten čas sa tu toho podľa Lujzy veľa zmenilo a aj oni sa životom v Nemecku asi trochu zmenili. „Berlín je náš domov, bývame tam, máme tam svoj moderný život, priateľov, aktivity aj záujmy. Peter podpísal, že sa do Herthy vráti a nastúpi ako tréner v akadémii. Ja som však na ňom videla, že ešte neprišiel jeho čas. Je vo vrcholnej fyzickej forme a chce stále hrať. Preto sme v Herthe požiadali o odklad nástupu a dohodli sme sa, že nastúpi trochu neskôr,“ vysvetlila s tým, že Berlín neopustili, len prišli na Slovensko na určitý čas.

Nateraz to budú tri mesiace do konca jesennej časti. „Uvidíme, ako sa budeme cítiť a ako sa to ďalej vyvinie. Keď Peter odchádzal z Herthy, oslovila ho aj Hertha a požiadala ho, aby odišiel zatiaľ len do zimy kvôli tomu, ako sa vyvinie situácia. V zime sa všetky zainteresované strany stretnú a dohodnú sa, ako to bude pokračovať. Sme radi, že aj Žilina v tomto vyšla v ústrety,“ ozrejmuje detaily dohody.

Späť Pokračovať v čítaní
Odporúčame z TIVI.sk