Nitra sníva o novej aréne: Ako by mohla vyzerať hala za 60 miliónov eur?

Hala by mala stáť na rovnakom mieste - v rámci športového areálu, kde sa sústreďujú dva najpopulárnejšie športy - futbal a hokej.

Hala by mala stáť na rovnakom mieste - v rámci športového areálu, kde sa sústreďujú dva najpopulárnejšie športy - futbal a hokej.

Fotogaléria

Už dlhšie obdobie sa uvažuje o novej aréne v meste pod Zoborom. Na konci septembra prišiel prvý návrh realizácie, pričom sa k téme vyjadril aj prezident hokejovej Nitry Miroslav Kováčik: „Je to štúdia, ktorá vznikla u nás na klube. HK Nitra štúdiu realizovateľnosti financovala na vlastné náklady. Je to vôbec niečo prvé a uchopiteľné, čo bolo doteraz zverejnené. To, o čom sa šepkalo, sme sa my snažili zhmotniť. Je to naša predstava o tom, ako by mohol v budúcnosti vyzerať nový štadión v Nitre. Máme predstavu, na ktorom mieste by mohol stáť. Počítame tam s hlavným štadiónom s kapacitou okolo 5 500 fanúšikov a s dvoma tréningovými plochami. Náklady by sa mali pohybovať niekde na úrovni 60 miliónov eur. Ale to je hrubý odhad. Pre tento projekt momentálne hľadáme podporu na Meste Nitra a na VÚC. Projekt bol nakreslený v maximálnej možnej miere realizovateľnosti. Chceme, aby spĺňal požiadavky nielen pre hokejovú verejnosť a pre krasokorčuľovanie. Mala by to byť multifunkčná aréna, ktorá bude môcť hostiť rôzne koncerty a iné kultúrne podujatia. Takýto stánok v Nitrianskom kraji chýba.“

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk