Vypočul si verdikt súdu! Český MMA zápasník putuje za mreže

Súd definitívne rozhodol! Pol roka strávi za mrežami zápasník Tadeáš Ružička. Verdikt vyniesol obvodný súd v Prahe a to za ublíženie ...

Súd definitívne rozhodol! Pol roka strávi za mrežami zápasník Tadeáš Ružička. Verdikt vyniesol obvodný súd v Prahe a to za ublíženie na zdraví a výtržníctvo. Rozsudok je právoplatný, pretože český pästiar s trestom súhlasil.

Fotogaléria

Spolu s ním bol odsúdený aj Tomáš Bureš, s ktorým zápasník v lete po slovnej hádke napadol návštevníka kúpaliska. V tom čase bol MMA bojovník v podmienke.

Obhajkyňa Bureša však predtým od súdu žiadala, aby zvážil udelenie maximálneho možného podmienečného trestu – tri roky s päťročným skúšobným obdobím. Ružička by sa v tomto prípade nemusel nastúpiť na výkon trestu.

Štátna zástupkyňa pre nich však navrhla šesť mesiacov „natvrdo“ za mrežami a to z toho dôvodu, že obaja obžalovaní boli už v minulosti súdení.

K napadnutiu na pražskom kúpalisku došlo tento rok cez leto. Ružička, Bureš a tretí mladík mali podľa obvinenia slovne obťažovať dievča, ktoré sa zastal iný návštevník areálu. Muža skupina po slovnej výmene napadla. Všetci sa následne snažili z miesta utiecť, pričom zápasník sa mal údajne schovávať v kríkoch. Spravil tak preto, lebo bol v tom čase v podmienke pre iné napadnutie.

Strašné video minulé leto obletelo celé Česko aj Slovensko. Na záberoch bolo vidieť muža v bezvedomí, ktorému sa iný muž vulgárne vysmieva a bije ho. Útočníkom bol práve Ružička, čo medzi ďalšími MMA zápasníkmi vyvolalo poriadne znechutenie. „Každý normálny človek z toho videa usúdi, že takto sa môže správať iba hovädo. Je úplne jedno, či to bol zápasník, futbalista alebo hokejista. Takto by sa nemal správať nikto," povedal po incidente Karlos Vémola.

Súd ho za skutok potrestal za výtržníctvo 11 mesiacmi väzenia, avšak s podmienečným odkladom na 40 mesiacov. Teraz už súd taký benevolentný nebol a zápasník si incident na kúpalisku odsedí.

Niesli ho pred stovkami ľudí.
Na rozlúčku s Jaroslavom Mačákom († 50) prišli stovky ľudí: Posledná cesta skvelého chlapa! Zobraziť článok

Bývalý taliansky reprezentant Antonio Cassano sa obul do portugalskej hviezdy Cristiana Ronalda.
Bývalý taliansky reprezentant naložil hviezdnemu Ronaldovi: Nevie hrať futbal! Zobraziť článok

Rozhodca Dohál Slovanistom nepriamo pomohol k výhre.
Weissa zachránil pred vylúčením: Arbiter, ktorý Slovanu pomohol k výhre, dostal trest Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk