Šľachetná povodňová pomoc od tenisovej hviezdy: Za každé eso darujem 100 eur!

Poľský tenista Hubert Hurkacz (27) sa rozhodol finančne pomôcť ľuďom zasiahnutých ničivými povodňami. Za každé eso, ktoré zaznamená do ...

Poľský tenista Hubert Hurkacz (27) sa rozhodol finančne pomôcť ľuďom zasiahnutých ničivými povodňami. Za každé eso, ktoré zaznamená do konca tejto sezóny, venuje 100 eur obetiam záplav v jeho rodnej krajine.

Fotogaléria

Záplavy v strednej Európy sú najhoršie v tomto regióne za uplynulých 20 rokov, vyžiadali si 23 ľudských životov. Najviac zasiahnutá bola oblasť okolo hraníc Česka s Poľskom, pripomenula agentúra Reuters.

Dvadsaťsedemročný Hurkacz bol v minulom roku súčasťou exkluzívnej spoločnosti deviatich tenistov, ktorí dokázali počas sezóny na ATP Tour nastrieľať aspoň tisíc es. "Darujem 100 eur za každé moje eso, aby som podporil ľudí, ktorých zasiahli ničivé povodne. Pre mňa nie je šport iba o súťažení, ale je to aj platforma, ktorou sa dá dosiahnuť pozitívny vplyv," napísal ôsmy hráč svetového rebríčka na sociálnej sieti X. V stredu úspešne vstúpil do turnaja ATP v Tokiu, keď ako nasadená dvojka zdolal Američana Marcosa Girona.

Podobnú aktivitu vyvinul Hurkacz už pred dvoma rokmi po ruskej invázii na Ukrajinu. Vtedy sa rozhodol venovať Ukrajincom v núdzi 100 eur za každé eso, ktoré zaznamenal na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk