Prestupová senzácia v extralige: Nitra získala hráča so 400 zápasmi v NHL

Kanadský hokejový útočník Brett Ritchie sa stal hráčom HK Nitra. K úradujúcemu majstrovi najvyššej súťaže prišiel s vizitkou bývalého ...
  • Zdroj: TASR/AP

Kanadský hokejový útočník Brett Ritchie sa stal hráčom HK Nitra. K úradujúcemu majstrovi najvyššej súťaže prišiel s vizitkou bývalého hráča v NHL, v ktorej odohral vyše 400 zápasov. Nitriansky klub informoval o novej akvizícii na oficiálnej stránke.

"Je to pre nás veľká vec, že hráč s takouto porciou zápasov NHL prichádza do Nitry. Sme tomu radi, jeho príchod sme chystali dlhšiu dobu a teraz sme to dotiahli. Nejde z našej strany o žiadnu reakciu na zranenie Sebastiána Čederleho, pripravovali sme tento príchod už skôr. S Brettom rátame na pozíciu krídla. Ak nepočítame slovenských hráčov, ktorí v Nitre pôsobili, tak lepšiu kariéru v zámorí mal pred ním len Kris Versteeg. Je možné, že Brett bude hrať už tento piatok," uviedol prezident HK Nitra Miroslav Kováčik.

Ritchieho draftoval v roku 2011 klub Dallas Stars v 2. kole zo 44. miesta. V NHL si neskôr obliekol aj dresy Bostonu, Calgary a Arizony. V súčte základnej časti a play off odohral v najprestížnejšej súťaži 401 zápasov. Strelil v nich 52 gólov, ku ktorým pridal 35 asistencií. Tridsaťjedenročný krídelník odohral sezónu 2023/2024 vo farbách Dinama Minsk v KHL. V 14 zápasoch mal bilanciu 2+1.

Trojica to spolu ťahá už dlhé roky.
Mešár sa kajá kvôli Slafkovskému: Na TOTO si musím dávať bacha! Zobraziť článok

Fanúšikovia Trenčína rozprestreli na tribúne pre Záborského takýto transparent.
Dojímavý odkaz v Trenčíne: Na najväčšiu hviezdu vytiahli fanúšikovia veľký transparent Zobraziť článok

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský a Angélie Bourgeoisová-Pelletierová.
Slafkovského povzbudzovala frajerka: Deň voľna využijem len na jednu vec! Zobraziť článok

Hokejový obranca Banskej Bystrice Boris Žabka.
Žabka s prvým gólom, no minulosť ho prenasleduje: Obvinenie z ublíženia na zdraví aj výtržníctva! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk