Český tréner Roman Skuhravý mal viacero možností: Prečo sa rozhodol pre Košice?

Vízia klubu, ale aj splnenie stanovených kritérií boli hlavné dôvody, pre ktoré sa český futbalový tréner Roman Skuhravý (49) rozhodol ...
  • Zdroj: TASR/Veronika Mihaliková

Vízia klubu, ale aj splnenie stanovených kritérií boli hlavné dôvody, pre ktoré sa český futbalový tréner Roman Skuhravý (49) rozhodol prijať ponuku FC Košice.

Pre FC Košice je Skuhravý prvý zahraničný tréner v šesťročnej histórii klubu. "Je to tréner, ktorý má za sebou výraznú kariéru, skúsenosti a aj výsledky. Predložil nám víziu, ktorá korešponduje s víziou nášho klubu. Na stole je projekt, ktorý je pre nás výzva. Veríme, že implementáciou myšlienok nového trénera budú hrať Košice atraktívny futbal, ktorý priláka diváka do hľadiska a zároveň konečne dôjde k prepojeniu mládežníckej akadémie s A-tímom. Výsledkom by mohol byť úspech na transferovom trhu a následný finančný prospech klubu," uviedol prezident FC Košice Dušan Trnka.

Dĺžka zmluvy s novým kormidelníkom prekvapila vedenie klubu. "Podpísal kontrakt s platnosťou iba do 31. mája. Takáto krátka zmluva je na jednej strane tlak na neho a zároveň aj na vedenie klubu. Vážim si, že k svojmu angažmánu pristúpil takýmto spôsobom. Verí totiž svojim schopnostiam. Je to tréner, ktorý chce víťaziť, priniesť do Košíc trofeje a zároveň pomôcť v implementovaní projektu mládežníckeho futbalu," dodal Trnka.

Späť Pokračovať v čítaní
Odporúčame z TIVI.sk