Český tréner Roman Skuhravý mal viacero možností: Prečo sa rozhodol pre Košice?

Vízia klubu, ale aj splnenie stanovených kritérií boli hlavné dôvody, pre ktoré sa český futbalový tréner Roman Skuhravý (49) rozhodol ...
  • Zdroj: TASR/Veronika Mihaliková

Vízia klubu, ale aj splnenie stanovených kritérií boli hlavné dôvody, pre ktoré sa český futbalový tréner Roman Skuhravý (49) rozhodol prijať ponuku FC Košice.

"Po konci angažmánu v Podbrezovej som bol otvorený ponukám, no mal som kritériá, ktoré boli pre mňa dôležité. Ponúk prišlo naozaj veľa, ale až košická splnila to, čo som si určil. Bola to pre mňa príležitosť, aby som mohol robiť futbal mojou optikou a aby som mal k dispozícii zaujímavý hráčsky káder. Môžem povedať, že po analýze, ktorú som si spravil, Košice taký káder majú. Veľmi pozitívne pre mňa bolo aj to, že za klubom stoja fanúšikovia, ktorí sú pre moju prácu takisto dôležití. Bol to pre mňa jeden z motorov rozhodnúť sa pre Košice," uviedol Skuhravý.

Cristiano Ronaldo.
Hviezda futbalu Ronaldo: Toto je môj libling... Zobraziť článok

V úvode novej trénerskej etapy si zmapoval doterajšie zápasy FC Košice v prebiehajúcej sezóne, s dôrazom na uplynulé dva - remízu s Trnavou 1:1 a prehru so Žilinou 1:2. "Sú tam veci, ktoré fungujú. Videl som zápasy proti Trnave a Žiline a do veľkej miery v nich bol košický tím lepší. Dôležité je, ako ste mentálne nastavení. Buď chcete a veríte, že môžete zvíťaziť alebo sa bojíte víťazstva. Tréneri predo mnou spravili dobrú prácu. Herný prejav tímu bol pre mňa zaujímavý a aj to bol dôvod, prečo som prijal ponuku z Košíc," prezradil Skuhravý.

Spoločne s ním prišiel do trénerského štábu aj jeho syn David, ktorý pôsobí ako kondičný tréner. "Jedna z veľkých diskusií s vedením klubu bola o tom, akým spôsobom pracujem. Pre mňa je kľúčová analýza a individualizácia. To sú dve veci, na ktorých to mám postavené a potrebujem k tomu aj realizačný tím. Nikdy by som si však doň nepriviedol nikoho, ani môjho syna, ak by som nebol presvedčený, že je ten pravý. Ešte uvažujeme nad angažovaním videoanalytika. To je pre mňa tiež kľúčová záležitosť. Viem, že je to pozícia budúcnosti a momentálne nedostatkový tovar," poznamenal Skuhravý.

Cristiano Ronaldo s partnerkou Georginou Rodriguezovou a deťmi.
Ronaldo dostal vo svojej rodnej krajine poriadnu facku: Škola nechce jeho deti! Zobraziť článok

Späť Pokračovať v čítaní
Odporúčame z TIVI.sk