Koniec dynastie Red Bullu? Hviezdny tím F1 prišiel o ďalšiu kľúčovú postavu

Rozklad pokračuje! V F1 tíme Red Bull Racing panovala nedobrá nálada už pred sezónou, kedy bol šéf Christian Horner obvinený z neetického ...
  • Zdroj: Northfoto

Rozklad pokračuje! V F1 tíme Red Bull Racing panovala nedobrá nálada už pred sezónou, kedy bol šéf Christian Horner obvinený z neetického správania, no na svojej pozícii zostal. Následne prestížnu stajňu opustil slávny vývojár a konštruktér Adrian Newey a nového zamestnávateľa si teraz našla aj ďalšia dôležitá osoba. O koho ide?

FOTOGALÉRIA: Red Bull

Dominancia rakúskeho projektu v posledných týždňoch slabne a Red Bull už dokonca prišiel o priebežné prvenstvo v Pohári konštruktérov. Pochopiteľne, spochybňuje to nielen budúcnosť trojnásobného šampióna Maxa Verstappena, ale takisto súčasné auto. Stajňa navyše zbiera výpovede kľúčových zamestnancov.

Po spomínanom Neweym odišiel v krátkom časovom slede takisto hlavný stratég Will Courtenay, ktorý pôsobil u „býkov" od roku 2005 a bol tak pri všetkých významných úspechoch. Momentálne má namierené k najväčšiemu rivalovi v boji o titul, a to k McLarenu. Britský tím túto informáciu potvrdil na svojich webových stránkach. Súčasťou „oranžových" bude od roku 2026 a posunie sa na pozíciu športového riaditeľa.

Britský jazdec F1 Lando Norris na McLarene
Veľká cena Singapuru: Suverénny Norris nedal Verstappenovi žiadnu šancu Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk