Juraj Kucka začal po operácii kolena boj s časom: Vráti sa na derby?!

Nielen bratislavský Slovan, ale ani futbalová reprezentácia nebudú môcť v najbližších zápasoch počítať so službami Juraja Kucku (37). ...
  • Zdroj: TASR - Martin Baumann

Nielen bratislavský Slovan, ale ani futbalová reprezentácia nebudú môcť v najbližších zápasoch počítať so službami Juraja Kucku (37). Skúsený stredopoliar sa totiž svoje problémy s pravým kolenom rozhodol riešiť operačne. A že sa chce čo najskôr vrátiť na trávnik, dokazuje fakt, že už deň po zákroku sa vrhol do rehabilitácie.

„Bola to artroskopická operácia kolena, ktorá dopadla úspešne. Nebol to nejaký závažný zákrok, ktorý by bol zapríčinený jeho dlhodobou kariérou. Zákrok sa podaril a teraz ho čaká rehabilitácia, ktorá bude trvať približne tri až štyri týždne,“ prezradil kondičný tréner belasých Roman Švantner.

Podľa jeho slov by sa mal Kucka pravdepodobne po štyroch týždňoch plnohodnotne zapojiť buď do tréningového, alebo už aj zápasového procesu. „Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať,“ pripojil. Je tak isté, že Slovanu nepomôže minimálne do reprezentačnej prestávky, pričom národnému tímu bude v októbri proti Švédsku a v Azerbajdžane chýbať. Najskôr sa teda môže vrátiť na derby v Trnave (19. 10.), prípadne potom na duel LM v Girone (22. 10.).

Originálne tričká na počesť Ligy majstrov: Glasgow ožil Kuckom: Zobraziť článok

Už rehabilituje

Deň po operácii už Kucka chodil za pomoci bariel a začal priamo na štadióne rehabilitovať pod dohľadom klubového fyzioterapeuta Radomira Mijatoviča.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk