Takto ste kontroverznú alžírsku boxerku ešte nevideli: Aha, čím sa blysla na týždni módy!

Ohúrila fanúšikov! Jeden z najznámešjích príbehov na letných olympijských hrách v Paríži napísala boxerka Imane Khelifová (25). Alžírska ...
  • Zdroj: Northfoto

Ohúrila fanúšikov! Jeden z najznámešjích príbehov na letných olympijských hrách v Paríži napísala boxerka Imane Khelifová (25). Alžírska reprezentanka svojím štartom rozprúdila búrlivú diskusiu, no postupne na povrch vyplávali skutočnosti, ktoré umlčali mnohých jej neprajníkov a po zisku zlata si teraz užíva slávu. Dokonca zažiarila na prestížnom milánskom týždni módy.

FOTOGALÉRIA: Imane Khelifová

Hneď v úvode podujatia pod piatimi kruhmi sa internetom rozšírili špekulácie, či talentovaná bojovníčka môže zápasiť v ženskej kategórii. Spôsobili to najmä pochybné pohlavné testy organizácie IBA, kvôli ktorým bola v roku 2023 diskvalifikovaná zo svetového šampiónatu. Medzinárodný olympijský výbor (MOV) však tieto výsledky nezobral do úvahy.

Z toho dôvodu mnohí priaznivci počas celého podujatia ostro útočili na Khelifovú a nepomohli jej ani jasné dôkazy ako napríklad rodný list. Po príchode domov so zlatom preto zapracovala aj na svojom imidži a všetkým chce naplno ukázať, že nepochybne patrí k nežnejšiemu pohlaviu. Vďaka obrovskému nárastu popularity navyše dostala pozvánku na svetoznámy týždeň módy v talianskom Miláne, kde ohúrila žiarivým outfitom. Za svoju odvahu si vyslúžila množstvo pozitívnych ohlasov. Niektorí jej podporovatelia ju takmer ani nespoznali.

Britský boxer Daniel Dubois, ktorý si udržal titul majstra sveta v ťažkej váhe organizácie IBF.
Obrovská senzácia na Wembley: Joshua prehral po zdrvujúcom knokaute Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk