Žabka s prvým gólom, no minulosť ho prenasleduje: Obvinenie z ublíženia na zdraví aj výtržníctva!

Talentovaný obranca HC ’05 Banská Bystrica Boris Žabka ml. (20) sa v úvodnom kole hokejovej extraligy blysol výkonom, ktorý zanechal ...
  • Zdroj: TASR, FB - HC MONACObet Banská Bystrica

Talentovaný obranca HC ’05 Banská Bystrica Boris Žabka ml. (20) sa v úvodnom kole hokejovej extraligy blysol výkonom, ktorý zanechal na ľade poriadny dojem. V zápase proti Spišskej Novej Vsi rozhodol bývalý mládežnícky reprezentant v predĺžení svojím vôbec prvým extraligovým gólom. Napriek tomu, že na ľade ukazuje svoj potenciál, mimo hokejového prostredia ho dobieha problematická minulosť.

Žabka začal sezónu naozaj impozantne, keď hneď v prvom zápase dokázal skórovať. Jeho víťazný gól v predĺžení bol pre fanúšikov signálom, že tento mladý hráč má potenciál byť jedným z ťahúňov tímu. „Som rád za môj prvý zásah v extralige, ale hlavne som rád, že sme zápas zvládli a vyhrali ho aj za dva body. Som za gól rád, ale hlavné je, že sme tímovo vyhrali,“ povedal Žabka po zápase, v ktorom bol za hrdinu.

FOTOGALÉRIA: Žabka strelil svoj prvý gól, no minulosť ho prenasleduje

Vyšetrovanie prípadu

No zatiaľ čo na ľade ukazuje svoje schopnosti, mimo neho musí riešiť problémy zo známej kauzy. Voči Žabkovi bolo totiž oficiálne vznesené obvinenie v súvislosti s incidentom na vychytenej diskotéke v Banskej Bystrici zo začiatku tohto roka. „Môžem potvrdiť, že v tejto veci už bolo 11. 7. 2024 vznesené obvinenie za ublíženie na zdraví a výtržníctvo, prípad je naďalej v štádiu vyšetrovania a sú vykonávané ďalšie procesné úkony,“ potvrdila pre náš denník krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Pohoršenie

V kauze figuruje napadnutý rovesník Michal Mikle, ktorý v tom čase utrpel po útoku na diskotéke vážne zranenia. Podľa slov Mikleho mamy Michal je dnes už zdravotne v poriadku a opäť v rámci svojej živnosti pracuje v zahraničí ako zámočník. „Som však pohoršená z toho, že Žabka si v podstate beztrestne hrá ďalej hokej a veselo strieľa góly, zatiaľ čo je voči nemu vznesené oficiálne obvinenie,“ povzdychla si mama napadnutého chlapca v reakcii pre Nový Čas.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk