Víťaz Zlatej lopty odhalený: Bude to hviezda Realu Madrid!

Budúci mesiac na slávnostnom galavečeri v Paríži bude dekorovaný víťaz Zlatej lopty. Hviezda Realu Madrid už údajne má informáciu o tom, ...
  • Zdroj: Northfoto

Budúci mesiac na slávnostnom galavečeri v Paríži bude dekorovaný víťaz Zlatej lopty. Hviezda Realu Madrid už údajne má informáciu o tom, že víťazom bude on!

FOTOGALÉRIA: Vinicius Junior

Real Madrid má šiestich hráčov, ktorí ašpirujú na zisk Zlatej lopty. Budúci mesiac na slávnostnom ceremoniáli v Paríži si údajne trofej preberie jeden z nich. Brazílsky útočník Vinicius Junior už údajne vie o tom, že bude víťazom prestížneho ocenenia, informuje o tom španielska Marca.

Lionel Messi je historickým rekordérom so ziskom ôsmich Zlatých lôpt, jeho odveký rival Cristiano Ronaldo ich získal päť. Ani jeden z nich sa nedostal do užšieho výberu na zisk ocenenia, prvýkrát od roku 2003. V tohtoročnom zozname finalistov nechýba pol tucet hráčov "bieleho baletu" - Vincius Junior, Jude Bellingham, Kylian Mbappe, Antonio Rudiger, Federico Valverde a Toni Kroos, ktorý po EURO 2024 ukončil kariéru.

Nemecký futbalový brankár Marc André ter Stegen sa nepríjemne zranil.
Hrozivé zranenie brankára Barcelony: Predčasný koniec sezóny?! Zobraziť článok

Vinicius Junior má za sebou famóznu sezónu. Gólom pečatil výhru Realu Madrid vo finále Ligy majstrov s Dortmundom 2:0. Pätnástimi gólmi a piatimi asistenciami pomohol "bielemu baletu" dotancovať si po titul v španielskej La Lige. V Španielskom Superpohári zas strelil hetrik proti Barcelone pri výhre 4:1. O zisku Zlatej lopty hlasujú novinári zo 100 najlepších členských krajín FIFA. Slávnostné vyhlásenie, na ktorom má zaznieť víťazná fanfára pre Viniciusa Juniora, bude 28. októbra v Paríži.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk