Maratón v Košiciach s novinkou pri občerstvení, jubileum pripomenie nová kniha

Organizátori Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach (6. októbra) si uvedomujú dopad podujatia na životné prostredie a aj preto priniesli ...
  • Zdroj: TASR - František Iván

Organizátori Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach (6. októbra) si uvedomujú dopad podujatia na životné prostredie a aj preto priniesli ďalšie inovácie, ktoré ho pomôžu zmierniť.

Organizátori MMM sa dlhodobo usilujú prijímať opatrenia na znižovanie dopadov podujatia na životné prostredie. Na prechod na bezpapierovú komunikáciu a identifikáciu účastníkov cez autentické QR kódy, recykláciu dekoratívnych materiálov a bannerov, dôsledné opravy a skladovanie vybavenia pre jeho dlhodobé využite či rast využitia elektromobilov nadviažu zmenou spôsobu občerstvenia bežcov na občerstvovacích staniciach.

"Naši partneri z Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti nám vyšli v ústrety a podujali sa na najfrekventovanejšej občerstvovacej stanici v parku Anička vybudovať rozvod tečúcej vody z mestskej distribúcie. Zo štyroch najväčších občerstvovacích staníc budú dve vybavené novým úsporným a dlhodobo udržateľným systémom. Pokiaľ by sme celý pitný režim na trati chceli pokryť vodou v PET fľašiach, potrebovali by sme ich viac než 80-tisíc," prezradil Koniar.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk