Maratón v Košiciach s novinkou pri občerstvení, jubileum pripomenie nová kniha

Organizátori Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach (6. októbra) si uvedomujú dopad podujatia na životné prostredie a aj preto priniesli ...
  • Zdroj: TASR - František Iván

Organizátori Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach (6. októbra) si uvedomujú dopad podujatia na životné prostredie a aj preto priniesli ďalšie inovácie, ktoré ho pomôžu zmierniť.

FOTOGALÉRIA: MMM Košice

Pre 101. ročník pripravili ekologickejšie riešenie občerstvovacích staníc, čím sa vyhnú potrebe zabezpečiť tisícky plastových fliaš. Súčasťou storočnice bude aj niekoľko mimoriadnych projektov vrátane knihy, ktorá unikátnym spôsobom mapuje košický maratón od jeho vzniku v roku 1924.

Autorom námetu a jedným z jej zostavovateľov je riaditeľ MMM Branislav Koniar, ktorý chcel "jubilejnú" knihu odlíšiť od viacerých, ktoré už v minulosti vyšli, aby zmapovali MMM. "Hľadali sme ďalšie osudy protagonistov. Mnohých z nich po triumfe na MMM takpovediac zaliala voda. Zmapovali sme, aký život prežili a ako sa im darilo. Hľadali sme aj príbehy ďalších, predovšetkým Košičanov či iných slovenských bežcov. Veľmi si vážime aj prepojenie mesta Košice s maratónom, ktoré je v knihe zvýraznené," uviedol Koniar.

Viktória Chladoňová kompletizuje zbierku medailí z majstrovstiev sveta.
Slovensko má ďalší cyklistický megatalent: "Sagan v sukni" opäť medailovo úradoval! Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk