Obrovská tragédia u našich susedov: Pri havárii tímového autobusu vyhasli dva životy

Členovia juniorského tímu MZKS Alit Ozarów sa počas cesty zo sobotňajšieho zápasu stali účastníkmi závažnej autonehody.
  • Zdroj: X /@czarnipolaniec

Členovia juniorského tímu MZKS Alit Ozarów sa počas cesty zo sobotňajšieho zápasu stali účastníkmi závažnej autonehody.

Autobus plný mladých a talentovaných futbalistov neďaleko obce Lechów náhle zišiel z cesty a v plnej rýchlosti narazil do stromu. Vodič bol na mieste mŕtvy a tréner tímu Damian Jedrzejewski podľahol svojim zraneniam krátko po prevoze do nemocnice.

Hlásateľ belasých Jakub Vrbinčík (31) skončil po útoku na operačnom stole: Mám šťastie, že žijem! Zobraziť článok

„S veľkou bolesťou musíme oznámiť tragickú správu, kvôli ktorej sa nám dnes zastavil svet. V dôsledku nehody, ktorá sa stala popoludní na štátnej ceste č. 74 pri obci Lechów, zomrel náš priateľ a mládežnícky tréner Damian Jedrzejewski. Druhou obeťou tejto nešťastnej udalosti je vodič autobusu, ktorý zomrel na mieste,“ píše sa vo vyhlásení poľského futbalového celku.

„Životy našich hráčov nie sú ohrozené, avšak v dôsledku zranení museli všetci podstúpiť vyšetrenia v nemocnici. Niektorí z nich sú hospitalizovaní, ostatní sa už vrátili do svojich domovov,“ informuje klub.

K obrovskej tragédii sa vyjadril aj Grzegorz Witek, ktorý je prezidentom klubu: „Je to tragédia, chce sa mi plakať. Klub organizoval v sobotu popoludní bežecké podujatie a chlapci mali doraziť na občerstvenie. Sme z toho úplne zdrvení. Všetky udalosti spojené s naším klubom boli rozhodnutím vedenia zrušené vrátane štvrtoligového zápasu seniorského tímu,“ vyjadril sa Witek a zároveň informoval o tom, že havarované vozidlo bolo technicky v poriadku a jeho vodič nebol pod vplyvom alkoholu.

Po postupe do Ligy majstrov sa na Tehelnom poli oslavovalo.
Jedinečná príležitosť pre fanúšikov Slovana: Do predaja idú jednotlivé vstupenky na Ligu majstrov! Zobraziť článok

Následne taktiež dodal, že práve hrdinské správanie zosnulého trénera pravdepodobne zabránilo oveľa väčšej tragédii. „Vodič na ceste skolaboval a tréner sa pokúsil zachrániť situáciu otočením volantu, čím pravdepodobne zabránil ešte väčšej tragédii.“

Damian Jedrzejewski bol taktiež poslancom obce Wojciechowice a to hneď počas 4 volebných období. Zanechal po sebe manželku a svoje tri dcéry.

S manželkou Danielou vytvorili pekný pár.
Zomrel trnavský miláčik Jaroslav Mačák († 50): Začalo to obyčajnou bolesťou krížov, vraví zdrvená manželka Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk