Výkonný riaditeľ: Slovan sme kúpili lacno z jedného dôvodu!

Hoci HC Slovan Bratislava aj pred vstupom spoločnosti Petra Korbačku JTRE sports & entertainment vlastnili majitelia, ktorí patrili do ...

Hoci HC Slovan Bratislava aj pred vstupom spoločnosti Petra Korbačku JTRE sports & entertainment vlastnili majitelia, ktorí patrili do zoznamu najbohatších Slovákov, klub už dlhých sedem rokov za sebou vykazoval stratu. Výkonný riaditeľ Pavel Pelikán (53) ozrejmil, prečo klub kúpili a ako jeho hospodárenie malo vplyv na cenu.

Fotogaléria

Hokejový Slovan neprežíva z hospodárskeho hľadiska ideálne roky. Sedem rokov za sebou je v červených číslach, pričom sa jeho strata navyšovala. Kým v roku 2020 bola na úrovni 1,7 mil. eur, za minulý rok na Finstate už svieti v červenej farbe 3,25 mil. eur.

To sa malo podpísať aj na predajnej cene za klub, ktorá preto nemala byť až taká vysoká. Údajne nešlo o žiadne stovky či desiatky miliónov eur, ale o jednotky miliónov eur. Pelikán ju však nechcel konkretizovať. „Pre nás je dôležité to, čo ideme robiť odteraz,“ povedal pre Forbes.

JTRE uvažovala kúpiť hokejový Slovan už dlhšie. „Dĺžka rozhovorov o kúpe prebiehala niekoľko mesiacov, pričom už od začiatku sme mali víziu kúpiť všetkých 100 % akcií,“ uviedol výkonný riaditeľ nového vlastníka.

Po postupe do Ligy majstrov sa na Tehelnom poli oslavovalo.
Jedinečná príležitosť pre fanúšikov Slovana: Do predaja idú jednotlivé vstupenky na Ligu majstrov! Zobraziť článok

Aký majú cieľ?

Pelikán prezradil, že ich spoločnosť nevstupovala do klubu z dôvodu finančných záležitostí. „Ten cieľ je niekde inde. Šport je dlhodobo v hlavnom meste podvyživený a chceme prispieť k tomu, aby mládež mala k dispozícii čo najviac priestoru na to, aby mohla športovať,“ vyjadril sa k ich filozofii.

Španielsky futbalový tréner Pep Guardiola.
Guardiola postavil Slovanistov do pozoru: Príde na Tehelné pole megahviezda? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk