Loptu použil ako zbraň: Otrasné gesto Haalanda! Mal byť potrestaný, hovorí bývalý rozhodca

Hviezdny nórsky futbalový útočník Erling Haaland väčšinou plní titulky parádnymi gólmi. Tentoraz je ale ústrednou témou z podstatne horšieho ...
  • Zdroj: TASR/AP

Hviezdny nórsky futbalový útočník Erling Haaland väčšinou plní titulky parádnymi gólmi. Tentoraz je ale ústrednou témou z podstatne horšieho dôvodu. Loptu použil ako zbraň, otrasné gesto proti súperovi spustilo masívnu vlnu kritiky. Reaguje aj bývalý rozhodca.

FOTOGALÉRIA: Erling Haaland

Šláger anglickej Premier League medzi Manchesterom City a Arsenalom priniesol parádne futbalové divadlo a drámu až do samotného záveru. V 98. minúte domáci Stones zachraňoval pre City bod a vyrovnával na konečných 2:2. Stretnutie otváral v 9. minúte gólom hviezdny nórsky útočník Erling Haaland, no viac ako o jeho výkone sa po stretnutí hovorí o nešportovom geste, ktorého sa dopustil.

Po tom, ako City vyrovnali doslova v posledných sekundách zápasu, Haaland zobral loptu z bránky a hodil ju zo zadu do hlavy Gabriela, ktorý mal dres pretiahnutý cez hlavu. Bývalý rozhodca Mark Halsey tvrdí, že Haaland môže byť rád, že unikol trestu. Halsey však pre The Sun vysvetlil, že za tento čin môže byť retrospektívne potrestaný, ak sa bude považovať za násilné správanie.

Tréner Slovana Bratislava Vladimír Weiss st. na tlačovej konferencii pred zápasom so Celticom Glasgow.
Weiss sa vyjadril ku kritike novinárov: Ligu majstrov si treba vážiť! Zobraziť článok

Lopta ako zbraň

"Môžete namietať, že ide o násilné správanie, pretože je to, ako keby niekomu hodil predmet do hlavy. Je to ako keby niekoho udrel do hlavy.Takže môže považovať za veľké šťastie, že to rozhodca Michael Oliver nevidel a VAR to tiež nezachytil," hovoril bývalý rozhodca. "Bude zaujímavé sledovať, či FA podnikne v súvislosti s týmto incidentom retrospektívne opatrenia, pretože by to mohlo byť interpretované ako násilné správanie. Použil loptu ako zbraň, nie päsť," dodal Halsey a predpokladá, že výsledok bude závisieť od toho, či to FA bude považovať za násilný čin alebo len za „podráždenosť“.

Manchester City v minulej sezóne vyhral pred Arsenalom anglický titul. Zverenci trénera Pepa Guardiolu sú aj aktuálnymi lídrami Premier League. Z piatich zápasov nazbierali za štyri výhry a jednu remízu 13 bodov. Erling Haaland je na nezastavenie, s desiatimi gólmi je najlepším strelcom súťaže. Druhý Luis Diaz z Liverpoolu má na konte o päť zásahov menej. Slovan Bratislava sa musí mať na pozore, so City hrá na Tehelnom poli v stretnutí Ligy majstrov v prvý októbrový deň.

Tréner Slovana Bratislava Vladimír Weiss st. na tlačovej konferencii pred zápasom so Celticom Glasgow.
Slovan utrpel jednu z najvyšších prehier v histórii! Experti o príčinách: S takým výkonom neuspejete! Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk