Magoni ľutuje krach s Vlhovou: Mali sme veľké plány! Ten prekliaty rozhovor všetko zničil

Taliansky tréner Livio Magoni dodnes ľutuje, že jeho spolupráca so slovenskou lyžiarkou Petrou Vlhovou stroskotala. Mali spoločne veľké ...

Taliansky tréner Livio Magoni dodnes ľutuje, že jeho spolupráca so slovenskou lyžiarkou Petrou Vlhovou stroskotala. Mali spoločne veľké plány a ciele, no tie sa po kontroverznom rozhovore nepodarilo naplniť.

Fotogaléria

Taliansky tréner Livio Magoni dodnes ľutuje, že jeho spolupráca so slovenskou lyžiarkou Petrou Vlhovou po kontroverznom rozhovore pre talianske médiá, stroskotala. Vlhovej a jej tímu sa vtedy nepáčilo, ako sa o nej pred talianskymi novinármi Magoni vyjadril. Podľa neho išlo o nedorozumenie a novinár talianskych novín Corriere della Sera zle interpretoval jeho vyjadrenia. "Aby ste to pochopili správne, chcel som zdôrazniť obrovskú kvalitu práce, ktorú Petra odviedla. Použil som na to špeciálny taliansky výraz, ktorým som vyjadril, že Petra má železné nohy, nie že je železo," vysvetľoval Magoni.

Na snímke Petra Vlhová a Veronika Zuzulová.
Petra Vlhová sa môže dočkať zásadnej zmeny: Rázny odkaz Zuzulovej Zobraziť článok

Ľutuje prekliaty rozhovor

Magoni v rozhovore pre portál Ahoj mama priznal, že s Vlhovou mali spoločne veľká plány a ciele, no tie sa im už nepodarilo pre spomínaný rozhovor a koniec spolupráce, dosiahnuť. "Mal som smolu od roku 2021, keď Petra vyhrala veľký glóbus, pamätám si, že ak by neprišiel covid, mohli sme vyhrať glóbus aj v roku 2020. Môj zámer bol vyhrať glóbus s Petrou znova a ďalšie veľké ciele. Mali sme už položené základy, stačilo v tom len pokračovať, ale ten prekliaty rozhovor všetko zničil."

Vadí mu priemernosť a komplikovanosť

Taliansky tréner, ktorý má za sebou obrovské úspechy, hovoril aj o priemernosti v ženskom lyžovaní, kde je podľa neho podstatne menšia konkurencia a náročnosť ako medzi mužmi. "Určite. U žien je ich 95 percent spokojných s malými, čiastkovými výsledkami. To im stačí, aby pokračovali v kariére ešte niekoľko rokov. Iba niekoľko, možno štyri-päť, pretekárok chce naozaj vyhrať niečo dôležité a je ochotných obetovať všetko pre tento cieľ. U mužov chce vyhrať každý a každý ide na hranicu svojich limitov."

Magonimu ambície a sebavedomie rozhodne nechýbajú. Aktuálne síce nemá žiadnu pretekárku Svetového pohára, ale vyhlásil, že by mal schopnosti na to, niekoho priviesť na vrchol. "Myslím, že stále mám veľa čo dať a viem, že ak nájdem správneho pretekára, ktorý sa mi bude páčiť a predovšetkým, ktorý ma bude naplno nasledovať, viem ho priviesť na vrchol, aby dominoval v kolotoči Svetového pohára. Myslím, že teraz tam prevláda veľká priemernosť. Žiaľ, tento rok mi nikto z pohárových pretekárov nedal príležitosť, možno si myslia, že som starý."

Michal strávil s Peťou v Taliansku chvíle plné radosti.
Tvrdý režim Vlhovej frajera Kyselicu: Drsný budíček a prísna disciplína! Zobraziť článok

Ex-tréner Petry Vlhovej sa posťažoval aj na to, že v súčasnosti začína byť špičkové lyžovanie čoraz komplikovanejšie a to hneď z viacerých aspektov. "Komplikované, pretože všetko musí byť v limite, už v mladých kategóriách je materiál dôležitý. Musíte urobiť dobrú letnú prípravu, je veľmi ťažké nájsť tréningové trate, presuny stoja čoraz viac a viac, rodiny majú veľké očakávania, pretože minuli veľa peňazí a federácie vám nedávajú čas a priestor, aby ste sa prejavili, je málo sponzorov..."

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk