Weiss sa vyjadril ku kritike novinárov: Ligu majstrov si treba vážiť!

Slovan Bratislava v rámci 8. kola Niké ligy zdolal tím Ružomberka 2:1, vďaka čomu sa opäť vrátil do čela tabuľky.
  • Zdroj: TASR/AP

Slovan Bratislava v rámci 8. kola Niké ligy zdolal tím Ružomberka 2:1, vďaka čomu sa opäť vrátil do čela tabuľky.

FOTOGALÉRIA: Slovan - Celtic

Jednou z hlavných tém na pozápasovej tlačovej konferencii však opäť bolo premiérové vystúpenie belasých v Lige majstrov proti škótskemu Celticu, ktorému Slovan podľahol vysoko výsledkom 5:1.

„Mrzela ma kritika médií, ktoré použili výrazy ako ‚debakel‘. Áno, prehrali sme rozdielom triedy, ale Ligu majstrov tu možno neuvidíme ďalších 20 rokov. Pripravte sa na to aj vy, novinári, že si treba vážiť každého súpera, oceniť jeho kvalitu a je potrebné oceniť aj našich hráčov,“ vyjadril sa kormidelník úradujúceho slovenského šampióna.

„Vždy sa ich budem zastávať, pokiaľ som tu trénerom. Všetko má začiatok a všetko má aj svoj koniec, ale kvalita Celticu bola vyššia ako naša, a preto sme prehrali 5:1. Hráči tam nechali všetko, rovnako ako aj proti Ružomberku,“ pochvaľoval si obetavosť svojich zverencov. „Samozrejme, Liga majstrov je iná, ale bol to dobrý zápas. To, čo ma trochu mrzí, je prístup niektorých médií, ktoré nás ‚zotreli‘. Okej, keď prehráme rozdielom triedy, tak si zaslúžime kritiku, ale vážil by som slová.“

Futbalisti z hlavného mesta Slovenska sa môžu pochváliť aj ďalšou úctyhodnou štatistikou. Sú totiž jediným tímom, ktorý sa z 1. predkola prebojoval až do ligovej fázy.

S manželkou Danielou vytvorili pekný pár.
Zomrel trnavský miláčik Jaroslav Mačák († 50): Začalo to obyčajnou bolesťou krížov, vraví zdrvená manželka Zobraziť článok

„Je ťažké sa tam dostať a to všetci vidíme. Aj preto ma mrzí ten prístup. Ale, prosím vás, neurážajte tých hráčov. Neurážajte nás všetkých, lebo kedy sem príde Guardiola? Možno každý rok, možno až o dvadsať rokov,“ zvýraznil Weiss vzácnosť súčasnej situácie.

„Vážme si, čo tu máme, a neodpudzujme ľudí, aby prišli na štadión. Mužstvo drie, aj keď, samozrejme, nemáme takú kvalitu ako Celtic, City, Stuttgart, AC Miláno ani ako Girona, ktorá pred niekoľkými dňami 20 minút nepožičala Barcelone loptu,“ dodal.

Slovan Bratislava odohrá svoj druhý duel v Lige majstrov už 1.10., keď na domácom Tehelnom poli privíta anglického majstra z Manchesteru City.

Hviezdny mladík Lamine Yamal zažíva veľké ťažkosti v súkromnom živote.
Yamalova rodina si prechádza peklom: Strašné vyhrážky! Stará mama prehovorila Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk