Dokázala to! Šramková dosiahla životný úspech na okruhu WTA: Dojemný odkaz pre dedka

Slovenská tenistka Rebecca Šramková získala v nedeľu prvý titul vo dvojhre na okruhu WTA. Vo finále turnaja 250 v thajskom meste Hua ...

Slovenská tenistka Rebecca Šramková získala v nedeľu prvý titul vo dvojhre na okruhu WTA. Vo finále turnaja 250 v thajskom meste Hua Hin zdolala Lauru Siegemundovú z Nemecka 6:4, 6:4 a dosiahla životný úspech.

Fotogaléria

Pre Šramkovú to bolo druhé singlové finále v priebehu siedmich dní. Minulý týždeň v tuniskom Monastire prehrala v súboji o cennú trofej s Britkou Sonay Kartalovou.

Dvadsaťsedemročná Šramková figuruje v onlajn vydaní svetového rebríčka na 61. mieste, čo je jej nové kariérové maximum. Zároveň sa od pondelka stane novou slovenskou jednotkou. Zverenka trénera Milana Martinca a kondičného Dávida Olasza na rozdiel od Monastiru zvládla v Thajsku aj poslednú prekážku, získala 250 bodov do svetového rebríčka, v ktorom poskočila o 41 miest nahor a prémiu 35.250 USD pred zdanením.

Slovenke nevyšiel začiatok zápasu v snahe získať premiérový turnajový primát na najprestížnejšom okruhu. V druhej hre urobila dve dvojchyby a prišla o svoj servis. Šramková však vzápätí kontrovala rebrejkom. Postupne zlepšila svoju hru, Siegemundovej zobrala druhýkrát za sebou podanie a vytvorila si náskok 4:2. V desiatom geme najprv odvrátila brejkbal a krátko na to využila prvý setbal. Úvodný gem druhého dejstva na podaní Nemky trval 26 minút, Šramková nevyužila štyri brejkbaly a Siegemundová napokon uhájila servis. Obe hráčky si držali svoje podanie až do siedmej hry. Slovenka zvládla Tildenov gem a zobrala servis súperke čistou hrou, no vzápätí o svoju výhodu prišla. Šramková však v deviatej hre opäť uspela na returne, a potom premenila hneď prvý mečbal.

Titul venovala starému otcovi

Šramková po zisku prvého titulu na okruhu WTA neskrývala emócie: "Chce sa mi plakať, ale som silná. Som veľmi šťastná, že sa mi podarilo zvíťaziť. Rada by som poďakovala všetkým ľuďom, ktorí majú zásluhu na tomto turnaji. Chcem poďakovať aj môjmu trénerovi. Túto trofej by som chcela venovať svojmu dedovi, ktorý sa lieči z rakoviny. Je to pre teba," uviedla Slovenka v prvom pozápasovom interview priamo na dvorci.

Siegemundová bola po stretnutí sklamaná: "Každý by chcel vyhrať túto krásnu trofej. Musím však pogratulovať Rebeke, predviedla skvelý tenis počas uplynulých dvoch týždňov. Už na minulom turnaji hrala dobre. Zaslúžene vyhrala."

Dvojhra - finále:

Rebecca ŠRAMKOVÁ (SR) - Laura Siegemundová (Nem.) 6:4, 6:4

Vo veku 80 rokov zomrela česká Basketbalistka storočia Milena Jindrová.
Podmanila si Košice i celé Československo: Navždy odišla veľká legenda Zobraziť článok

Boris Valábik je muž mnohých talentov.
Veľká radosť v rodine Valábikovcov: Boris bude dvojnásobným otcom! Zobraziť článok

Slovenskí futbalisti s trénerom Weissom.
Weiss je trénerský magnet na úspechy, kariéru mu pribrzdilo zranenie: Velikán oslavuje jubileum Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk