Podmanila si Košice i celé Československo: Navždy odišla veľká legenda

Smutná správa! V piatok zomrela česká Basketbalistka storočia Milena Jindrová. Sedemnásobná medailistka z majstrovstiev sveta a Európy ...
  • 2Galéria
  • Zdroj: Česká basketbalová federace/cz.basketball

Smutná správa! V piatok zomrela česká Basketbalistka storočia Milena Jindrová. Sedemnásobná medailistka z majstrovstiev sveta a Európy mala 80 rokov. O jej úmrtí informoval na Instagrame basketbalový klub Sokol Pražský, ktorý Jindrová pomohla obnoviť.

Fotogaléria

V roku 1976 sa nedostala do nominácie na premiérový turnaj basketbalistiek na olympijských hrách, čo ťažko niesla. „Vtedy som to hrozne plakala. Je to snom každého športovca, zvlášť po dlhej kariére, ukončiť to alebo sa zúčastniť olympijských hier. To je vždy taký bonbónik,“ uviedla v minulosti v rozhovore pre server Basketmag.

Štyri roky v Lokomotíve

V lige nastupovala Jindrová 14 sezón za Slaviu VŠ Praha, s ktorou získala dva majstrovské tituly v rokoch 1970 a 1973, a štyri roky za Lokomotívu Košice. Deväťkrát sa dostala do najlepšej ligovej päťky. Dlho bola najlepšou strelkyňou v histórii domácej najvyššej súťaže, než jej 6709 bodov prekonala v roku 2013 Petra Reisingerová.

S pražským tímom vyhrala Jindrová v roku 1976 aj Pohár Liliany Ronchettiovej (dnešný Európsky pohár). Štyrikrát bola vyhlásená najlepšou československou basketbalistkou roku (1968, 1972, 1973, 1975).

Slovenskí futbalisti s trénerom Weissom.
Weiss je trénerský magnet na úspechy, kariéru mu pribrzdilo zranenie: Velikán oslavuje jubileum Zobraziť článok

Slovenský futbalový reprezentant Milan Škriniar.
Škriniar sa len prizeral, PSG stratili prvé body: Tréner si stojí za taktikou Zobraziť článok

Boris Valábik je muž mnohých talentov.
Veľká radosť v rodine Valábikovcov: Boris bude dvojnásobným otcom! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk