Weiss je trénerský magnet na úspechy, kariéru mu pribrzdilo zranenie: Velikán oslavuje jubileum

Životné jubileum 60 rokov oslávi v nedeľu bývalý tréner slovenskej futbalovej reprezentácie a momentálne kouč ŠK Slovan Bratislava, ktorý ...

Životné jubileum 60 rokov oslávi v nedeľu bývalý tréner slovenskej futbalovej reprezentácie a momentálne kouč ŠK Slovan Bratislava, ktorý prvýkrát v histórii priviedol do hlavnej fázy Ligy majstrov.

Fotogaléria

Zranenie zmarilo zahraničný angažmán

Neskôr trénoval v Kazachstane tamojší Kajrat Almaty a v rokoch 2016-2020 viedol národný tím Gruzínska, s ktorým mu chýbal krok k postupu na finálový turnaj ME 2020. Vo finále baráže prehrali jeho zverenci v Tbilisi so Severným Macedónskom 0:1 a historicky premiérovú účasť na záverečnom turnaji ME či MS v ére samostatnosti si vybojoval ich súper.

Do Rapidu ho priviedol jeho otec, ako 16-ročný sa už pripravoval v ČH s dospelými. V Hurbanove ho na vojenčine trénoval Anton Dragúň, v Interi potom Jozef Adamec. V roku 1988 sa dostal do reprezentácie ČSSR a o dva roky už hral na MS v Taliansku (tri zápasy). Do zahraničia neprestúpil pre zranenie kolena, dal sa však do poriadku a ešte si zahral v Česku aj v ďalších slovenských kluboch.

Osudové bratislavské kluby

V Artmedii ako kapitán a neskôr manažér prešiel k trénovaniu a v rokoch 2005 a potom aj 2008 ju priviedol k majstrovským titulom. Pamätné je ťaženie jeho mužstva v roku 2005 v LM. Cez Celtic Glasgow a Partizan Belehrad prenikli Bratislavčania do skupiny, kde v konkurencii Interu Miláno, FC Porto a Glasgow Rangers získali 6 bodov. V sezóne 2011/2012 po nástupe na lavičku Slovana (súčasne viedol aj národný výber SR-pozn.) "belasí" v play off EL vyradili taliansky AS Rím a v skupine potom v konkurencii Red Bull Salzburg, Paríža St. Germain a Athletica Bilbao získali jeden bod.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk