Francúzsky expert prehovoril: Pravý dôvod Škriniarovho trápenia v Paríži!

Slovenský reprezentačný kapitán Milan Škriniar zažíva v Paríži veľmi krušné obdobie. Upadol do nemilosti trénera Luisa Enriqueho a buď ...
  • Zdroj: Northfoto

Slovenský reprezentačný kapitán Milan Škriniar zažíva v Paríži veľmi krušné obdobie. Upadol do nemilosti trénera Luisa Enriqueho a buď je na lavičke, alebo na tribúne. Na ihrisku v tejto sezóne strávil minimum času. Francúzsky expert odhalil pravý dôvod jeho problémov v Paríži!

FOTOGALÉRIA: Milan Škriniar

Keď Milan Škriniar prichádzal do PSG, tešil sa na obrovskú príležitosť. Stal sa jedným z najlepšie zarábajúcich hráčov francúzskej Ligue 1, dostal možnosť hrať po boku hviezdnych futbalistov. Ale potom prišlo zranenie a zmena trénera. Návrat po niekoľkých mesiacoch pauzy bol náročný, navyše nový tréner Luis Enrique netají, že typologicky preferuje iných obrancov, ako je Škriniar.

V lete sa slovenského reprezentačného kapitána PSG pokúsil predať. Keďže je Škriniar s ročným platom 16,36 mil. eur štvrtým najlepšie zarábajúcim hráčom francúzskej ligy a má platnú zmluvu do leta 2028, je zrejmé, že nie je jednoduché ho predať. Koncom leta sa však našiel vážny záujemca. Chcel ho kúpiť saudskoarabský Al-Nassr, v ktorom pôsobí aj portugalský útočník Cristiano Ronaldo. Vyzeralo to, že príde k dohode, no samotný Škriniar napokon transfer odmietol.

V Paríži však prežíva nočnú moru každého futbalistu. Z prvých troch ligových zápasov v sezóne bol dvakrát na lavičke, raz na tribúne. Nehral ani v premiérovom súboji Ligy majstrov proti Girone. Jediný štart si v aktuálnej sezóne pripísal v 4. kole Ligue 1, keď ho tréner Luis Enrique zaradil do základnej jedenástky proti Brestu. "Každý, kto má platný kontrakt, je v mojich plánoch. Milan nám v predošlom ročníku veľmi pomohol," vyhlásil tréner Luis Enrique po tomto stretnutí. Na jeho plánoch so Slovákom sa ale nič nezmenilo, stále platí, že nezapadá do jeho koncepcie.

Milan Škriniar sa už viackrát vyjadril, že by chcel v Paríži ostať aj počas nadchádzajúcej sezóny.
Škriniar sa predviedol v plnej paráde: Rozmyslel si tréner PSG jeho predaj? Zobraziť článok

Luis Enrique by Škriniara kúpiť nechcel

V čom spočíva problém Škriniara v Paríži priblížil francúzsky novinár a expert Arnaud Hérmant z L´Equipé, ktorý podrobne sleduje dianie v PSG. "Pôsobenie Milana Škriniara pod Eiffelovou vežou bolo problematickejšie už od začiatku, pretože Luis Campos sa s ním dohodol v čase, keď na poste šéfa lavičky stál Christophe Galtier a nie Luis Enrique. Viem si predstaviť, že ak by Enrique kontrakt podpísal skôr, s angažovaním Škriniara by nesúhlasil," vysvetľoval odborník pre TVNOVINY.sk.

Hlavný problém spočíva v tom, že PSG kupoval Škriniara za čias trénera Galtiera, ktorý si ho vyžiadal. No prišiel Luis Enrique a ten jednoducho preferuje úplne iné typy obrancov. Vedenie parížskeho klubu stále považuje Škriniara za nechceného. "Pretože je jedným z najlepšie zarábajúcich hráčov mužstva, no jeho herný štýl nespĺňa očakávania Luisa Enriqueho," prezradil Arnaud Hérmant. "Hráč s takým platom jednoducho musí hrať. Ak nehrá, načo si ho nechávať?," dodáva francúzsky expert.

Milan Škriniar bude zažívať v parížskom Parku princov náročné časy a je úplne evidentné, že veľa si nezahrá. "Je to náhradník. A podľa Enriqueho hierarchie až štvrtý alebo piaty stopér v poradí," hovorí Hérmant a prezradil, prečo španielskemu trénerovi nezapadá slovenský obranca do konceptu. "Je pomalý a jeho regeneračné schopnosti nie sú optimálne. Ako som povedal, faktom je to, že Enriquemu nevyhovuje jeho herný štýl. Napriek veľkej profesionalite a prístupu sa Milanove kvality či „ponuka“ skrátka nezhodujú s požiadavkami španielskeho šéfa lavičky."

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk