Verstappen dostal atypický trest: Neuveríte, za čo musí pykať trojnásobný šampión

S týmto rozhodne nerátal. Medzinárodná automobilová federácia (FIA) nekompromisne potrestala úradujúceho lídra šampionátu Formuly 1 Max ...
  • Zdroj: Northfoto

S týmto rozhodne nerátal. Medzinárodná automobilová federácia (FIA) nekompromisne potrestala úradujúceho lídra šampionátu Formuly 1 Max Verstappena (26). Stačilo mu pritom povedať len jedno sprosté slovo počas tlačovej konferencie v Singapure.

FOTOGALÉRIA: Neuveríte, za čo musí pykať trojnásobný šampión

Šéf FIA Muhammad Sulajím nedávno prezradil, že mu prekážajú vulgarizmy z tímových rádií. Proti tomuto zlozvyku teda chce tvrdo bojovať. Neželá si, aby milióny fanúšikov naprieč celým svetom počúvali nadávky. Na jeho tvrdý postoj teraz dokonca doplatil hviezdny Holanďan.

Hoci Verstappen na Sulajímovu kritiku reagoval tým, že pretekári hovoria do vysielačiek pod vplyvom adrenalínu, ušlo mu to aj pri pokojnej tlačovej konferencii. Po nevhodnom slove prišiel okamžitý trest.

„Keď som išiel do kvalifikácie, vedel som, že je auto po**ané" priznal podľa portálu motorsport.com novinárom Max pri téme o posledných pretekoch v Baku.

Športoví komisári si ho preto neskôr predvolali na koberček a Verstappen sa ospravedlnil. Nepomohla mu ani obhajoba, že slovíčko používa bežne v angličtine, ktorú sa musel naučiť ako cudzí jazyk. Dostal teda nekompromisný trest – musí vykonať nešpecifikované verejne prospešné práce, ktoré mu určí generálny sekretár FIA. 

Mexický pretekár F1 Sergio Perez.
Po desivej synovej nehode skolaboval: Otec hviezdy F1 skončil v nemocnici Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk