Rozlúčka, akú si zaslúžil: S legendárnym futbalistom († 59) sa lúčili masy fanúšikov

Na pohreb bývalého talianskeho futbalového reprezentanta Salvatoreho „Tota Schillaciho prišli tisíce fanúšikov. Niekdajší útočník zomrel ...
  • Zdroj: Northfoto

Na pohreb bývalého talianskeho futbalového reprezentanta Salvatoreho „Tota" Schillaciho prišli tisíce fanúšikov. Niekdajší útočník zomrel v stredu vo veku 59 rokov po boji s rakovinou hrubého čreva.

FOTOGALÉRIA: Salvatore Schillaci

Schillaci bol najlepší strelec domácich MS v roku 1990. Pohreb sa konal v hlavnej katedrále v jeho rodisku v sicílskom Palerme. Jeho rakvu zdobil dres Talianska a Palerma, ako aj šály rôznych tímov, za ktoré hrával - Messiny, Juventusu Turín a Interu Miláno.

Kariéru ukončil v japonskom tíme Jubilo Iwata v roku 1999, následne v Palerme založil mládežnícku futbalovú akadémiu. Schillaci pred MS 1990 nikdy neskóroval v reprezentácii. Celkovo nastúpil v najcennejšom drese 16-krát a strelil sedem gólov. V roku 1990 získal ocenenie Zlatá lopta pre najlepšieho hráča MS pred Lotharom Matthausom a Diegom Maradonom.

Na pohrebe boli prítomní mnohí bývalí spoluhráči vrátane Giuseppeho Bergomiho, ktorý hral so Schillacim za Inter a bol aj kapitán reprezentácie na svetovom šampionáte v roku 1990. Medzi ďalšími hosťami boli i prezident Talianskej futbalovej federácie (FIGC) Gabriele Gravina spolu s Antoniom Matarresem, ktorý tento post zastával v roku 1990. Pri vchode do katedrály sa nachádzal veniec kvetov od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) s odkazom „hrdinovi Talianska 90". Správu priniesla agentúra AP.

Talianska futbalová legenda Salvatore Schillaci.
Futbalový svet smúti: Zomrela legenda, najlepší strelec MS 1990 († 59) Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk