Slovenská extraliga sa stáva útočiskom pre vyvrheľov: Sexuálni predátori na našich klziskách!

Všade od nich dávajú ruky preč, ale v hokejovej extralige ich vítajú s otvorenou náručou. Už z minulosti sme boli zvyknutí, že slovenské ...
  • 9Galéria
  • Zdroj: Facebook - HK DUKLA Ingema Michalovce

Všade od nich dávajú ruky preč, ale v hokejovej extralige ich vítajú s otvorenou náručou. Už z minulosti sme boli zvyknutí, že slovenské tímy angažovali hráčov, ktorí majú rôzne problémy so zákonom. Teraz sa však dno ešte viac prerazilo. Znásilnil si ženu, či si z toho obvinený? Nevadí, poď k nám! Akoby takýmto kompasom sa riadili naše kluby.

Fotogaléria

Varovným signálom toho, že legionári kvalitu našej ligy nepozdvihli, ale skôr naopak, bolo nedávne vyradenie slovenského šampióna z Ligy majstrov. Vedenie prestížnej súťaže sa tak rozhodlo po tom, čo v nej náš zástupca nezískal v uplynulých troch sezónach ani bod. Paradoxom je, že pár rokov dozadu dokázali slovenské tímy hrať vyrovnané zápasy s európskymi veľkoklubmi na turnajoch Európskeho pohára majstrov - Super Six, čo bol akýsi predchodca dnešnej Ligy majstrov. „Je to zarážajúce, pretože vtedy figurovalo v kádroch našich tímov gro slovenských hokejistov. Dnes je v v našich extraligových kluboch kopec legionárov, a to dokonca aj zo zámoria, no v elitnej spoločnosti nedokážu nič,“ krúti hlavou skúsený tréner Ľubomír Pokovič.

Nemenej zaujímavou kapitolou sú platové podmienky legionárov. Už niekoľko rokov sa v hokejových kuloároch hovorí, že do extraligy prichádzajú čím ďalej tým platovo náročnejší cudzinci. Podľa našich informácii im niektoré tímy platia za sezónu aj cez 90-tisíc eur, k čomu treba pripočítať bývanie, služobné auto, letenky a nejaké ďalšie náklady na život, ktoré hradia samotné kluby. „Cudzinci, ktorí prídu do našej extraligy a zbierajú veľa bodov, zvyšujú cenu legionárskeho balíka ako takého. Netreba sa potom čudovať, že plat legionára v našej lige sa približuje nemeckej DEL-ke,“ zamyslel sa pred časom v relácii V športovom SITE bývalý slovenský reprezentant Juraj Mikúš.

Hokejisti v slovenskej extralige:

236 – SR

45 – Kanada

16 – USA

13 – ČR

7 – Lotyšsko

4 – Fínsko

3 – Rusko

2 – Švédsko, Maďarsko

1 – Kazachstan, Poľsko, Litva, Kazachstan, Taliansko, Francúzsko, Veľká Británia

Dušan Mráz, Miroslav Kováčik, Robert Ľupták
Štartuje hokejová extraliga: Ako hospodária slovenské kluby? Väčšina finančne krváca! Zobraziť článok

Legendárny český hokejista Jaromír Jágr.
Nesmrteľný Jágr neprestáva udivovať: V 52 rokoch rozosmutnil favorita na titul Zobraziť článok

Caufield (vpravo) je hviezdy spoluhráč Juraja Slafkovského.
Okamžitá hviezda: Na sebavedomého Slafkovského už spievajú ódy! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk