Slovenská extraliga sa stáva útočiskom pre vyvrheľov: Sexuálni predátori na našich klziskách!

Všade od nich dávajú ruky preč, ale v hokejovej extralige ich vítajú s otvorenou náručou. Už z minulosti sme boli zvyknutí, že slovenské ...
  • 9Galéria
  • Zdroj: Facebook - HK DUKLA Ingema Michalovce

Všade od nich dávajú ruky preč, ale v hokejovej extralige ich vítajú s otvorenou náručou. Už z minulosti sme boli zvyknutí, že slovenské tímy angažovali hráčov, ktorí majú rôzne problémy so zákonom. Teraz sa však dno ešte viac prerazilo. Znásilnil si ženu, či si z toho obvinený? Nevadí, poď k nám! Akoby takýmto kompasom sa riadili naše kluby.

Fotogaléria

Už pred pár dňami sa k tejto téme vyjadril bývalý slovenský reprezentant Tomáš Záborský, ktorý sa po niekoľkoročnom pôsobení v zahraničí vrátil pred dvomi rokmi do našej najvyššej súťaže. Najskôr si zobral na paškál limit siedmich legionárov, ktorých môžu extraligisti postaviť v jednom zápase. „Bol by som radšej, ak by tu bol limit päť cudzincov, ktorí by boli fakt rozdieloví. Aj za dvakrát väčšie peniaze, ako má slovenský hráč, ale pozdvihli by úroveň ligy. A nie, že my berieme stále druho až treťotriednych Kanaďanov,“ rozohnil sa v podcaste Boris & Brambor útočník Dukly Trenčín, ktorý predchádzajúcu sezónu strávil v Poprade.

Pri pohľade na individuálne štatistiky uplynulej sezóny hokejovým fanúšikom dozaista neušlo, že v prvej desiatke kanadského bodovania po základnej časti bolo až deväť legionárov. Aj na to má Záborský vysvetlenie. „Ich strávený čas na ľade je 24 - 25 minút za zápas, musia hrať presilovku, oslabenie, musia hrať všetko. Ono to tak naozaj je. Keď cudzinec v našej lige odohrá zle šesť-sedem zápasov, tak bude hrať dovtedy, dokedy sa klub nerozhodne, že ho vyhodí a donesie druhý kus. Slovenský hokejista toľko času nemá. Tomu keď nevyjde jeden-dva zápasy, tak ho vymenia,“ dodal Záborský.

Na kvalitu legionárov v našej hokejovej lige má svoj názor aj legendárny Vincent Lukáč. „Dajme si ruku na srdce, akí sú to legionári, česť výnimkám! Je pravda, že vedú kanadské bodovanie vo svojich kluboch, ale to preto, lebo hrajú všetky presilovky. Ako to musia vnímať rodičia našich hráčov, ktorí o piatej ráno nosia deti na hokej a potom sú slovenskí hokejisti kvôli cudzincom odstavení na druhú koľaj. Pre koho je naša súťaž, keď v nej hrá tretina cudzincov…," zamyslel sa dvojnásobný majster sveta.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk