Barcelona po prehre pod paľbou kritiky: Moderátor totálne ponížil Lewandowského

Červená karta už v 10. minúte bola podľa trénera Hansiho Flicka hlavná príčina prehry FC Barcelona na ihrisku AS Monaco 1:2 vo štvrtkovom ...
  • Zdroj: TASR/AP

Červená karta už v 10. minúte bola podľa trénera Hansiho Flicka hlavná príčina prehry FC Barcelona na ihrisku AS Monaco 1:2 vo štvrtkovom zápase Ligy majstrov. Dostal ju Eric Garcia, keď po chybnej rozohrávke brankára Marca-Andreho Ter Stegena fauloval pred šestnástkou.

FOTOGALÉRIA: AS Monaco - Barcelona

Podľa trénera hostí tento moment zmenil celý zápasový plán Barcelony, v španielskych médiách sa však objavili aj ostrejšie hodnotenia. "Samovražda v Monaku," napísal denník Marca.

Brankár Ter Stegen v 10. minúte "zašil" prihrávkou Garciu, ktorý pod tlakom stratil loptu, fauloval prenikajúceho Takumiho Minamina a dostal červenú kartu. "Kniežatá" presilovku expresne využili, už o šesť minút neskôr sa presadil Maghnes Akliouche prudkou prízemnou strelou k bližšej žrdi - 1:0. Až po tomto momente sa hostia prebrali a Lamine Yamal v 28. minúte po individuálnej akcii vyrovnal. Monaco v druhom dejstve zvýšilo ofenzívne úsilie a gól striedajúceho Georgeho Ilenikhenu, ktorý sa po dlhom pase Vandersona vyhol ofsajdovej pasci a z úniku prepálil Ter Stegena, znamenal vedenie 2:1. Monaku dlhá početná výhoda pomohla nielen k víťazstvu, ale aj k hernej prevahe, ktorú potvrdil pomer striel 18:4, na bránku 8:1. "Tá červená karta zmenila zápas a naše plány," poznamenal Flick, ktorý podržal brankára Ter Stegena. "Je mi ho ľúto. Musíme to však akceptovať, stávajú sa aj takéto veci. Myslím si, že sme dosť silní na to, aby sme odohrali úspešné zápasy v Lige majstrov. Máme pred sebou ešte veľa zápasov," skonštatoval tréner Barcelony po neúspešnom vstupe svojho tímu do LM.

Čilský rozhodca Carlos Chandía už kariéru ukončil.
Rozhodca vyšiel po 17 rokoch s pravdou von: Počas zápasu som uzavrel obchod s Messim Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk