Ofenzívne divadlo Leverkusenu v Holandsku, Benfica vstúpila do Ligy majstrov úspešne

Futbalistom Feyenoordu Rotterdam sa nevydaril vstup do ligovej fázy Ligy majstrov 2024/2025.
  • Zdroj: TASR/AP

Futbalistom Feyenoordu Rotterdam sa nevydaril vstup do ligovej fázy Ligy majstrov 2024/2025.

Vo štvrtkovom zápase 1. kola podľahli doma úradujúcemu nemeckému šampiónovi Bayeru Leverkusen 0:4, keď všetky štyri góly inkasovali už v prvom polčase. Slovenský reprezentant Dávid Hancko odohral na ľavom kraji obrany holandského vicemajstra celý zápas. V ďalšom stretnutí Crvena zvezda Belehrad prehrala s Benficou Lisabon 1:2.

Feyenoord nezachytil proti Leverkusenu úvod stretnutia a už od 5. minúty prehrával po rýchlej akcii Floriana Wirtza, ktorý zakončil spoza šestnástky ľavačkou presne k žrdi. Domáci sa po rohovom kope tešili z vyrovnania zásluhou Ramiza Zerroukiho, zasiahol však VAR a gól napokon neplatil pre ofsajd. Tím z Rotterdamu kopil v ďalšom priebehu chyby, ktoré hostia nekompromisne trestali. Na 2:0 pre Bayer zvýšil po polhodine hry Alejandro Grimaldo, potom pridal svoj druhý zásah Wirtz a krátko pred prestávkou si dal po hlavičke Edmonda Tapsobu vlastný gól brankár Timon Wellenreuther, ktorý neudržal loptu pred čiarou.

Po polčase hrôzy sa hráči Feyenoordu v tom druhom herne vzchopili a podarilo sa im zastaviť kanonádu súpera. V 59. minúte zahrával Hancko priamy kop, ľavačkou poslal loptu vysoko nad bránu. Domáci sa snažili, ale nedokázali sa už dostať späť do zápasu, v 73. minúte síce rozvlnil sieť striedajúci Ajase Ueda, ale aj tento gól zmarilo postavenie mimo hry.
 

Benficu potiahli v Belehrade za triumfom tureckí legionári. Najprv v 9. minúte zakončil zblízka Karem Aktürkoglu a na 2:0 pre hostí zvýšil parádnou strelou z priameho kopu Orkun Kökcü. V druhom dejstve si portugalský tím strážil náskok, srbský majster dokázal v závere už len skorigovať výsledok gólom Felicioda Milsona.

        1. kolo ligovej fázy Ligy majstrov:
        Crvena zvezda Belehrad - Benfica Lisabon 1:2 (0:2)
        Góly: 86. Milson - 9. Aktürkoglu, 29. Kökcü

        Feyenoord Rotterdam - Bayer Leverkusen 0:4 (0:4)
        Góly: 5. a 36. Wirtz, 30. Grimaldo, 45. Wellenreuther (vl.)
        /D. Hancko (Feyenoord) odohral celý zápas/
 

Odporúčame z TIVI.sk