Martin Škrtel spravil slovenský prestup leta: Fandím Trnave, ale chcem úspech s DAC!

To, čo sme avizovali už minulý týždeň, sa stalo realitou. Slovenská futbalová legenda Martin Škrtel (39) sa upísal klubu DAC 1904 Dunajská ...

To, čo sme avizovali už minulý týždeň, sa stalo realitou. Slovenská futbalová legenda Martin Škrtel (39) sa upísal klubu DAC 1904 Dunajská Streda.

Fotogaléria

Bývalý skvelý stopér sa stal športovým riaditeľom aktuálneho vicemajstra, hoci bol od konca kariéry spájaný s možnosťou, že sa zaradí do funkcionárskych štruktúr Spartaka Trnava, ktorého je fanúšikom. Bývalý kapitán reprezentácie verí, že v malom Ríme jeho rozhodnutie pochopia.

Keďže ponuka od Spartaka dlho neprichádzala, rozhodol sa prijať tú dunajskostredskú, ktorá hľadala náhradu za Ukrajinca Gleba Platova (32), ktorý nedávno skončil v DAC ako športový riaditeľ. Škrtel na Žitný ostrov zamieril aj pre nezhody s majiteľmi Spartaka. „Nikdy som sa netajil tým, že som fanúšik Trnavy. Momentálne však musím oddeliť emócie od profesionálneho života,“ povedal.

Neobáva sa teraz možného hnevu trnavských fanúšikov? „Som si vedomý, že každý môže mať na môj krok svoj pohľad a zároveň je na každom, ako k tomu pristúpi. S niektorými trnavskými fanúšikmi som absolvoval stretnutie, vecnými argumentmi som im odôvodnil svoje rozhodnutie. Tí, ktorí budú chcieť, to pochopia a budú to rešpektovať, tí, ktorí nie, bohužiaľ... Ja môžem len zopakovať, že ide o novú etapu môjho života a verím, že som sa rozhodol správne,“ uviedol svoje stanovisko k pálčivej téme. Trnavskí fanúšikovia však podľa reakcií na sociálnych sieťach z toho prestupu viac vinia majiteľov vlastného klubu ako Škrtela.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk